HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mutabakatın tarihi belli oldu

Türkiye ile İsrail arasında varılan mutabakatın yarın saat 11.00'de imzalanacağı açıklandı.

Mutabakatın tarihi belli oldu

Türkiye-İsrail ikili ilişkilerinin normale dönmesi hakkındaki mutabakatı Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu yarın 11.00'de imzalayacak.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Sinirlioğlu, İsrail ile yürütülen müzakerelerin ardından varılan mutabakata yarın 11.00'de Bakanlıkta basına kapalı olarak imza atacak.

Tarafların kendi merkezlerinde ayrı ayrı imzalayacakları mutabakat metnini, İsrail Dışişleri Bakanlığı Direktörü Dore Gold da yarın İsrail Dışişleri Bakanlığında imzalayacak.

Başbakan Binali Yıldırım, mutabakat metninin yarın Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Sinirlioğlu ve İsrailli muhatabı tarafından imzalanmasının ardından onay sürecinin başlayacağını, mutabakat metninin İsrail kabinesi ile TBMM tarafından onaylanmasının ardından da karşılıklı büyükelçilerin atanacağını duyurmuştu.

İtalya Başbakanı Renzi: Önemli bir işaret

İtalya Başbakanı Matteo Renzi, Türkiye ile İsrail arasında ikili ilişkilerin normalleştirilmesine dönük anlaşmanın son 10 yıldır bölgede yaşananlar ışığında önemli bir işaret olduğunu belirtti.

Renzi, Almanya'nın başkenti Berlin'e hareketinden önce parlamentonun üst kanadı Senato ve Temsilciler Meclisi'nde bilgilendirmeye yönelik konuşmasında, Türkiye ve İsrail arasında varılan anlaşmaya da değindi.

Renzi, Türkiye ile İsrail arasında dün Roma'da nihayete vardırılan ve bugün iki ülke başbakanı tarafından eş zamanlı açıklanan ikili ilişkilerin normalleştirilmesini kapsayan anlaşmaya yönelik, "Avrupa, sınırları önünde gelişmeler karşısında atıl kalamaz. Bu saatlerde Türkiye ile İsrail arasında varılan anlaşma, bir yıl öncesine kadar beklenilmez ve düşünülmezdi. O bölgede son 10 yılda yaşananları düşünecek olursak, İsrail ve Türkiye arasındaki anlaşma çok önemli bir işarettir” ifadesini kullandı.

İtalyan Ansamed haber ajansının haberinde de Başbakan Renzi'nin sabah saatlerinde İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Roma'da yaptığı ikili görüşmede, Türkiye ile İsrail'in uzlaşmasından dolayı takdirlerini dile getirdiği aktarıldı.

AA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler