HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

MZV Gençlik Zirvesi ikinci yılında da yüzlerce gence ilham kaynağı oldu!

Farklı yollardan geçerek başarıya ulaşmış kişilerin yaşam hikâyelerinin paylaştığı MZV Gençlik Zirvesi bu sene bir çok kuşaktan başarılı insanı bir araya getirdi.

MZV Gençlik Zirvesi ikinci yılında da yüzlerce gence ilham kaynağı oldu!

Sunduğu burslar, kurduğu okul ve teknoloji merkezleri eğitim ihtiyacı olanlara el uzatan Mehmet Zorlu Vakfı (MZV), hayata geçirdiği eğitim programları ile gençlerin özgüvenleri, iletişim ve liderlik becerilerini geliştirebilmelerine destek olarak kariyer hedeflerine en doğru şekilde ulaşabilmeleri için yol göstermeyi sürdürüyor.

Geçtiğimiz şubat ayında başlayan 21. Yüzyıl Yetkinlikleri Eğitim Programı’nı bir süre önce tamamlayan MZV, geçen yıl olduğu gibi bu yılda finali programa yakışacak zengin içerikli bir zirve ile tamamladı.

Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde geçtiğimiz pazar günü düzenlenen etkinlikte Prof. Dr Acar Baltaş, gazeteci Emin Çapa, internet ekipler amiri Serdar Kuzuloğlu, girişimci Hande Çilingir ,Türkiye’nin en çok takip edilen youtuberları Ruhi Çenet, Orkun Işıtmak ve Merve Özkaynak gibi isimler iş dünyası için gerekli yetkinlikler ve başarılı girişimcilik hikâyeleri yle ilgili deneyimlerini paylaştı.

Beş binden fazla katılımcının izlediği organizasyonun en ilgi çekici konuşması ise üç genç ve başarılı Youtuber’ın kendi aralarında yaptığı samimi sohbet oldu. Merve Özkaynak, Ruhi Çenet ve Orkun Işıtmak, Youtube’a içerik hazırlarken kullandıkları yolları ve motivasyonlarını genç izleyicilerle paylaştı. Youtube kanalını 11 yaşında kurduğunu belirten Orkun Işıtmak üç yüzüncü takipçisinde havalara uçtuğunu söylerken, youtubedaki bilgi verici videolarıyla öne çıkan Ruhi Çenet yazılım eğitimi almak için bir dönem Hindistan’da yaşadığını ifade etti.

Prof. Dr. Erhan Erkut’un Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu ile yaptığı sohbet ve İnternet Ekipler Amiri Serdar Kuzuloğlu’nun konuşmaları da programın en çok dikkat çeken bölümlerinden oldu.

OLGUN ZORLU, “YAPTIĞIMIZ HER İŞTE TOPLUM İÇİN BİR DEĞER ÜRETME DÜŞÜNCESİ İLE HAREKET ETTİK”

Zirve’nin açılış konuşmasını yapan Zorlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi Olgun Zorlu, “Mehmet Zorlu Vakfı aracılığı ile 18 yılda verdiğimiz burslar ve yaptırdığımız okullar ile birçok gencimize destek olduklarını belirterek;

“Her yıl ortalama 2 bin öğrenciye burs veriyoruz. Bugüne kadar 17 bine yakın öğrenciye burs vererek eğitim hayatlarına katkı sağladık. Programımıza ilgi her geçen gün daha da atıyor. 21. Yüzyılın gerektirdiği yetkinlikleri geliştirdiklerinde kariyerlerine ve yaşamlarına bir adım önde başlayacaklarının farkındalar. MZV Gençlik Zirvesi ortaya koyduğu vizyon ile gençlerimize ilham veriyor.” dedi.

AHMET ZORLU, “İNSANLARA YENİ BİR ŞEYLER SUNARSANIZ FARK YARATIRSINIZ”

Zirve kapsamında sohbette Prof. Dr. Erhan Erkut’un konuğu olarak Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu, “Başarılı olmanın kısa yolunun uzun vadeli düşünmek olduğunu belirterek; Ben iş hayatım boyunca yenilikçi oldum. Müşterilerim beni ‘yeni ne gösterecek acaba’ diyerek kapıda karşılardı. İnsanlara yeni bir şeyler sunarsanız fark yaratırsınız ve bu da size uzun dönemde her zaman kazandırır.” diye konuştu.

Felsefesinin “Önce ülkem, sonra işim, sonra da ailem.” olduğunu ifade eden Ahmet Zorlu. Çünkü ülkem varsa, ülkem kazanıyorsa ben de kazanırım, ailem de kazanır. O yüzden benim için gerçek başarı ülkemin ve insanımızın kazandığı, toplum için değer yaratan bir iş üretmektir. dedi.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler