HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

NATO Heyeti İskenderun’da

Patriot füze sistemlerinin nerelere kurulacağı ile ilgili araştırma yapmak üzere NATO askerlerinden oluşan heyet, sabah saatlerinde askeri helikopterle İskenderun'a geldi.

Türkiye’nin talebi üzerine Suriye sınır hattında kurulması planlanan Patriot füze sistemlerinin nerelere kurulacağı ile ilgili araştırma yapmak üzere NATO askerlerinden oluşan heyet, sabah saatlerinde askeri helikopterle İskenderun'a geldi.

Malatya’daki incelemelerinin ardından dün askeri uçakla Diyarbakır’a giderek Diyarbakır 2. Taktik Hava Kuvvet Komutanlığı ile 7. Kolordu Komutanlığı General Galip Deniz Kışlası’nda incelemelerde bulunan NATO heyeti, buradaki çalışmalarını tamamladı. Heyetteki yetkililerden bir kısmı daha sonra Adana'ya geçti. Heyetin bir bölümü İncirlik üssünde incelemelerde bulunurken bir kısmı helikopterle sabah saatlerinde İskenderun’a geldi. 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nın bulunduğu Şehit Ahmet Tor Kışlası'na gelen heyete burada brifing verileceği öğrenildi.

NATO heyeti, jandarma ve polis eskortluğu eşliğinde İskenderun-Antakya yolu üzerinde bulunan ve daha önceden havaalanı olarak kullanılan boş arazide incelemelerde bulundu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler