HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

NATO’ya Türk başkan

Belçika'da bulunan Von Karman Akışkanlar Dinamiği Enstitüsünün Bilimsel Danışma Komitesi Başkanlığına, Atılım Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Nafiz Alemdaroğlu seçildi.

NATO’ya Türk başkan

NATO Bilim ve Teknoloji Organizasyonu (Science and Technology Organization-STO)bünyesinde yer alan Von Karman Enstitüsünün bilimsel çalışmalarını değerlendirmek ve ileriye dönük araştırma konularını belirlemekten sorumlu en üst düzey danışma kurulu olan Bilimsel Danışma Komitesi Başkanlığına Prof. Dr. Nafiz Alemdaroğlu seçildi.Alemdaroğlu'nun görev süresi 3 yıl olacak.

DÜNYA ÇAPINDA SAYGINLIĞI OLAN BİR ENSTİTÜ

1956 yılında aerodinamikçi Theodore Von Karman tarafından kurulan enstitü, Akışkanlar Dinamiği çalışmalarında dünyadaki en yetkin ve itibarlı eğitim ve araştırma enstitüleri arasında yer alıyor. Dünya çapında saygınlığı olan Von Karman Enstitüsünün lisans eğitimi bulunmuyor. Sadece yüksek lisans ve doktora çalışmalarına yoğunlaşan Von Karman Enstitüsü, Yüksek lisans programı olan "Yüksek lisans sonrası Yüksek Lisans” (Master after Master) ile yüksek lisans derecesine sahip olanların başvuru yapabileceği 9 aylık bir programa sahip. Von Karman Enstitüsünün ayrıca, lisans öğrencilerine yönelik kısa dönem yaz stajları programı bulunuyor. Bir NATO kuruluşu olan Von Karman Enstitüsü öğrencilerini NATO ülkelerinden seçiyor.

İHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler