HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Nazlı Ilıcak kimdir?

"Gazeteci Nazlı Ilıcak kimdir" merak ediliyor. Darbe soruşturması kapsamında Bodrum'da gözaltına alınan ve oradan İstanbul'a sevk edilen Nazlı Ilıcak'ın biyografisi haberimizde yer almaktadır.

Nazlı Ilıcak kimdir?

Darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalar devam ediyor. Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) / Paralel Devlet Yapılanması (PDY) kapsamında başlatılan soruşturmada bu kez gazeteci Nazlı Ilıcak hakkında gözaltı kararı çıktı. Gözaltı kararı verilmesinin ardından İstanbul'daki evinde bulunamayan Nazlı Ilıcak'ın Bodrum'da olabileceği üzerinde duruluyor. Soruşturmanın medya ayağında Nazlı Ilıcak'ın yanı sıra toplamda 42 kişinin gözaltına alınması yönünde karar alındı. Peki Nazlı Ilıcak kimdir? İşte Nazlı Ilıcak kimdir sorusunun yanıtı ve son gelişmeler...

NAZLI ILICAK HAKKINDA GÖZALTI KARARI

FETÖ/PDY soruşturmasının medya ayağında 42 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Bu isimler arasında Nazlı Ilıcak da bulunuyor. İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Başsavcıvekili İrfan Fidan'ın talebi üzerine alınan gözaltı kararının ardından polis ekipleri Ilıcak'ın İstanbul'daki evinde geldi ancak Ilıcak'ın bu adreste bulunmadığı tespit edildi. Gazeteci Ilıcak'ın Bodrum'da olabileceği iddiası üzerine İstanbul polisi, Muğla polisi ile temasa geçti.

NAZLI ILICAK KİMDİR?

Nazlı Ilıcak, 1944 yılında İstanbul'da doğdu. Demokrat Parti döneminde Bayındırlık Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı yapan Muammer Çavuşoğlu'nun kızı olan Ilıcak, lise eğitimini Notre Dame de Sion Fransız Lisesi'nde tamamladıktan sonra, Lozan Üniversitesi'nde Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde eğitim gördü. 1967 yılında buradan mezun olan Ilıcak, 1969 yılında Tercüman gazetesinin sahibi Kemal Ilıcak ile evlendi.

Gazeteciliğe Tercüman gazetesinde başlayan Ilıcak, 1988'e kadar aynı grubun ikinci gazetesi olan Bulvar'ın imtiyaz sahipliğini sürdürdü. Öte yandan Tercüman sonrasında Meydan, Hürriyet, Akşam, Yeni Şafak, Dünden Bugüne Tercüman, Bugün ve Takvim gazetelerinde köşe yazarlığı yaptı. Sonrasında Sabah gazetesine geçen Ilıcak, 17 Aralık 2013'te yapılan yolsuzluk operasyonu sırasında söylemleri nedeniyle gazete ile ters düşünce gazeteden ayrıldı ve ardından Bugün gazetesine geri döndü.

Nazlı Ilıcak, 1992 ile 1994 yılları arasında TRT'de Söz Meclisten İçeri adlı program yaptı. Pek çok kanalda programlara katılan Ilıcak, 2 Mart 2014'te Kanal D'de Pazar Gezmesi programını sunmaya başladı. Bu program 1 Kasım 2015'te yapılan Türkiye Genel Seçimleri sonrasında kanal yönetiminin kararı ile sonlandırıldı.

Gazeteci Ilıcak, 1999 Türkiye Genel Seçimleri'nde Fazilet Partisi'nden İstanbul Milletvekili seçildi. Yemin töreninde yine Fazilet Partisi'nden İstanbul Milletvekili seçilen Merve Kavakçı'nın TBMM Salonu'na türbanlı girmesi sırasında Kavakçı'nın koluna girerek ona eşlik etti. 22 Haziran 2001'de Anayasa Mahkemesi'nin Fazilet Partisi hakkında kapatma kararı vermesi sonucunda ise milletvekilliği düşürüldü ve 5 yıl siyaset yasağı aldı. 2011 yılında ise Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AK Parti) milletvekili aday adayı olsa da, aday gösterilmedi.

Fethullah Gülen ve Gülen Hareketina karşı Türkiye hükümetlerine darbe teşebbüsünde bulunmaktan başlatılan Paralel Devlet Yapılanması operasyonlarına karşı çıkan Ilıcak, 2015 yılında köşe yazarlığı yaptığı Bugün gazetesinde kaleme aldığı "Murat Sancak'a suikat ve Star" başlıklı yazısında AKP Hükümeti döneminde başlatılan 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının darbe teşebbüsü olmadığını, MİT tırlarında silah taşındığını ve bunu ortaya çıkaran savcıların casus ilân edildiğini savunmuş, AK Parti iktidarının 1 Kasım seçimleri öncesinde mağdur rolünü oynadığını savunmuş, 2016 Ankara saldırısı sonrası twitter hesabından hükümetin istafa etmesi ve AKP-CHP koalisyonu kurulmasnı isteyen Ilıcak'a oğlu Mehmet Ali Ilıcak tepki gösterdi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler