HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Nazmiye Demirel hayata gözlerini yumdu

Nazmiye Demirel hayatını kaybetti.Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in eşi Nazmiye Demirel yaşamını yitirdi.

Nazmiye Demirel hayata gözlerini yumdu

Nazmiye Demirel hayatını kaybetti.Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in eşi Nazmiye Demirel yaşamını yitirdi.86 yaşında vefat eden Demirel, yaklaşık 8 yıldır Alzheimer tedavisi görüyordu. Gece geç saatlerde eşinin vefat haberini alan Süleyman Demirel hastaneye geldi. Oldukça üzgün olduğu gözlenen Demirel, hastanede kendisini karşılayan doktorlardan bilgi aldı. Kendisi de bir süredir sağlık sorunları yaşayan Demirel’in yanındaki görevlilerin yardımıyla yürüdüğü gözlendi.

[

](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/nazmiye-demirel-vefat-etti/11932/1639275)

[

](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/suleyman-demirel-hastanede/11931/1638673)

Nazmiye Demirel’in ölümüyle ilgili açıklama, Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi doktorlarından Haldun Müderrisoğlu'ndan geldi.

Müderrisoğlu, Nazmiye Demirel’in 4 Aralık 2010 tarihinde alzheimer hastalığı nedeniyle hastanelerinde kabul edildiğini ve o tarihten bu yana tedavisinin aralıksız şekilde sürdüğünü belirterek, "Bu akşam, kandaki oksijen azalması ve kalp durması sonucu tüm müdahalelere rağmen; saat 22.27 itibariyle kendisini kaybettik" dedi.

İLK ÖNE ÇIKAN FIRST LADY

Nazmiye Demirel, Türk siyasi yaşamının ilk öne çıkan First Lady’lerinden biri oldu. Süleyman Demirel ile 12 Mart 1948’de evlendi. Nazmiye Demirel, Türk siyasi hayatının önemli isimlerinden biri olan Süleyman Demirel’i kötü günlerde de hiç yalnız bırakmadı. 12 Eylül 1980 sabahı Demirel, Hamzakoy’a giderken yanında yine Nazmiye Hanım vardı.

HEP YANINDAYDI

DYP’nin kuruluşunu da Nazmiye Hanım an be an izledi. O hep Demirel’in gizli kadın kurmayı oldu. Yasaklı yıllar bitti. 40 yıldır eşi ile birlikte protokoldeki yerini dolduran Nazmiye Hanım Köşk’te sayısız kere dünyanın ünlü politikacılarına ve eşlerine evsahipliği yaptı.

Nazmiye Demirel’in, 1950’li yıllarda kendine ait arabasıyla Ankara caddelerinde gezmesi de o dönemde oldukça dikkat çekmişti. Nazmiye Demirel bu olayla ilgili olarak 1969’da verdiği bir söyleşide, “Mevsimine göre üstüme pardösü giyerim. Seyahatlerde ve araba kullanırken tayyörü tercih ederim. Kısa kollu esvapla sokağa çıkmam. Ama kocam DSİ Müdürüyken çıkardım. 1955’den beri araba kullanırım. Prensip olarak, kocama verilen makam arabasında bir yere gitmezdim. Alışverişlerim, ziyaretlerim için ben de bir arabaya ihtiyaç duydum. Kendi arabamı kendim kullanırım” demişti.
DOBRALIĞI MEŞHURDU

Nazmiye Demirel 1927’de doğdu. Eşiyle kardeş torunuydu. Beşik kertmesi, 12 Aralık 1948’de İslamköy’de yapılan üç gün üç gecelik düğünle evliliğe dönüştü.

1951’de yakalandığı hastalığa yanlış tedavi uygulandı, anne olma fırsatını yitirdi. Olayı "hayatımın en üzücü günleri" diye hatırlar.

Eşiyle ABD’ye gittiğinde tutkuya dönüşecek bir hobi edindi: Otomobil kullanmak. Hamur işleri, yaprak sarması kadar dobralığı da meşhurdu. "Bizimki" diye bahsettiği eşini eleştirmekten hiç çekinmedi. Nazmiye Hanım’ın ilginç özelliği paket açmaktan hoşlanmaması idi. Hediyeleri birilerine açtırır, sebebini sorana "Öyle alıştım" derdi.

Demirel: 4,5 sene onu hayatta tuttular

Eşi Nazmiye Demirel'in ölüm haberinin ardından Başkent Üniversitesi'ne gelen Süleyman Demirel, burada kısa bir açıklama yaptı.

Doktorlara teşekkür eden Süleyman Demirel, "Kendilerine minnet ve şükranlarımız vardır. 4,5 sene onu hayatta tuttular. Hepinize teşekkür ederim. Allah rahmet eylesin" dedi.

güncel haberler


En Çok Aranan Haberler