HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ne zaman emekli olurum? Emeklilik yaşı değişecek mi, bakan açıkladı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun OECD ülkeleri ile Türkiye'deki ortalama emeklilik yaşı ile ilgili açıklamaları sonrası emeklilik yaşı ile ilgili kafalarda soru işaretleri oluştu. İnsanlar Türkiye'de şu an geçerli emeklilik yaşı uygulaması ve "Ne zaman emekli olurum?" sorusunun cevabını aramaya başladılar.

Ne zaman emekli olurum? Emeklilik yaşı değişecek mi, bakan açıkladı!

Çalışmaya hayatında beyaz yakalılardan mavi yakalılara çalışan herkesin aklından ne zaman emekli olurum sorusu emekli olana kadar çıkmaz. Ne zaman emekli olurum sorusunun cevabı için de en önemli kriter emeklilik yaşıdır. Çalışanlar gün sayısını doldursalar da emekli olabilmek için geçerli emeklilik yaşını beklemek durumundalar.

BAKAN MÜEZZİNOĞLU'NDAN EMEKLİLİK YAŞI AÇIKLAMASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Kanal 7'de katıldığı bir program OECD ülkelerinde ortalama emeklilik yaşının 72 biz de ise daha yeni 52 olduğunu söyledi ve bunun daha ileriye gitmesi gerektiğini belirtti.

ŞU AN EMEKLİLİK YAŞI İLE İLGİLİ ÇALIŞMA YOK

Son olarak Numan Kurtulmuş, 29 Mayıs'ta toplanan Bakanlar Kurulu sonrası gelen bir soru üzerine emeklilik yaşı ile ilgili şu an bir çalışma olmadığını söyledi:
"Emeklilik yaşının yukarı çekilmesine yönelik bir çalışma yok. OECD ülkelerinde emeklilik yaşı 72, bizde 52. Bu sürenin ileriye gitmesi kaçınılmazdır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 2036 yılına gelindiğinde, Türkiye'de kadınlarda emekliliğin 58, erkeklerde ise 60 yaşına çekilmesini sağlayacak bir planlama yapıyor. Bu çerçevede, mevcut yasal yapı devam edecek. Şu anda çok güçlü bir şekilde emeklilik yaşının ileriye çekilmesiyle ilgili bir çalışma söz konusu değil."

TÜRKİYE'DE EMEKLİLİK YAŞI KAÇ?

Türkiye'de yıllar içinde kanunda yapılan değişiklikler nedeniyle emeklilik yaşı çalışanların işe ilk giriş tarihlerine göre değişmektedir.

Kadınlar emeklilik yaşı:

Erkekler emeklilik yaşı:

NASIL EMEKLLİ OLURUM?

Emeklilik yaşı hesaplaması artık çok kolay. Turkiye.gov.tr adresindeki e-devlet hizmetlerinden " Normal Şartlar Ne zaman emekli olurum?" aracı ile işe giriş tarihinizi girerek ne zaman emekli olabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

Aşağıdaki bağlantı ile erişebileceğiniz aracı kullanmak için e-devlet şifreniz olması gerekiyor.

Ne zaman emekli olurum aracı için tıklayınız

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler