HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Necdet Özel'den 10 Kasım mesajı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel TSK mensuplarına hitaben kaleme aldığı 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü mesajı yayınladı.

Necdet Özel Atatürk'ün, millî kurtuluşa bayrak olan eşsiz fikirleri, çığır açan görüşleri ve ölümsüz eserleriyle, memleket sınırlarını aşan etkide bulunduğunu, dünyanın farklı coğrafyalarında yaşayan milletler için bağımsızlık mücadelesi ve modernleşme gayretlerinin sembollerinden biri hâline geldiğinibildirdi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel mesajında, "Bugün, fikir ve hareketi kişiliğinde birleştirmiş eşsiz bir lider, muharebe meydanlarının muzaffer kumandanı, devlet kuran büyük bir siyaset adamı ve toplumun çehresini değiştiren kudretli bir inkılâpçı olan Ebedî Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete intikalinin 75'inci yıl dönümünde, saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, giriştiği bağımsızlık ve çağdaşlaşma mücadelesinin her aşamasında mensubu olduğu yüce milletin yüksek vasıflarına güvendiğini, bütün teşebbüslerinde milletin sevgisinden ve desteğinden güç aldığını, kazanılan her türlü zaferin milletin eseri olduğunu söylediğini belirten Orgeneral Özel, şöyle devam etti:

"Büyük Devlet Adamı ve Komutan Atatürk, millî kurtuluşa bayrak olan eşsiz fikirleri, çığır açan görüşleri ve ölümsüz eserleriyle, etkileri memleket sınırlarını aşmış, dünyanın farklı coğrafyalarında yaşayan milletler için bağımsızlık mücadelesi ve modernleşme gayretlerinin sembollerinden biri hâline gelmiştir. Ebedî Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bütün bu üstün nitelikleri ve koyduğu ilkeleriyle; bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yüce milletimizin ve onun bağrından çıkan kahraman ordumuzun mensuplarının gönlünde yaşamaya devam edecektir."

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel, mesajını Atatürk'e seslenerek şöyle bitirdi:

"Yüce ATATÜRK, Kalbinde yaşattığı vatan, millet ve bayrak sevgisinden güç alan Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları olarak, askerlik mesleğinin omuzlarımıza yüklediği her görevi başarıyla yerine getirme azim ve gayretiyle emanetinize layık olmak için, yüce milletimizin hizmetinde, tek yürek hâlinde, özveriyle ve fedakârane bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz. Manevi huzurunuzda sevgi, saygı, minnet ve şükran duygularıyla eğiliyorum. Ruhunuz şad olsun." (ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler