HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Nehirden çıkan köpeğin üzerine ceketini örttü

Çorum'un Osmancık İlçesi'nde Kızılırmak Nehri'ne düşen sokak köpeği için vatandaşlar seferber oldu. Bir vatandaş, kıyıya çıkan köpeğin üzerine üşümemesi için ceketini koydu.

İlçe merkezinden geçen Kızılırmak Nehri'nde tarihi Koyunbaba Köprüsü ayağında bir köpeğin soğuk suda çırpındığını gören vatandaşlar, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi.

Ekiplerin olay yerine gelmemesi üzerine vatandaşlardan birisi ayaklarını sıvayıp köpeği kurtarmak için nehre girmeye çalıştı. Nehrin sularının çok derin olması sebebiyle köpeğin bulunduğu alana gidemeyen vatandaşlar, köpeği yanlarına çağırdı.

Köpek kıyıya doğru yüzmeye başladı.Köprünün ayağından yaklaşık 8 metre yüzen köpek, soğuktan titreyerek kenara ulaştı. Bir vatandaş ise üzerinden çıkardığı ceketini ıslanan köpeğin üzerine örterek kuruladı. Çevredeki vatandaşların da ilgi ile izlediği kurtarma anı sonrasında sokak köpeğine yiyecek verildi.

'HİÇ TEREDDÜT ETMEDİM'

Çorum'un Osmancık İlçesi’nde Kızılırmak Nehri’ne düşen sokak köpeğinin kıyıya çıkarılmasından sonra üzerine ceketini örten inşaatlarda çalışarak geçimini sağlayan 46 yaşındaki Aydın Kalabalık, o anları anlattı. Sudan çıktığında titreyen köpeğin üzerine ceketini hiç tereddüt etmeden örttüğünü ifade eden Kalabalık, "Köpeği kurtarmak için suya girmek istedim. Ancak köpek kuduz olabilir düşüncesiyle korktum. Sonra köpek sudan çıkıp kıyıya geldiğinde üzerimdeki ceketimi çıkardım ve üzerine örttüm. Çok fazla ceketim yok. Köpeğin üzerine örttüğüm 18 yıllık ceketim. Köpeği kuruladıktan sonra da tekrar üzerinden geri aldım. Hayvan da olsa o da bir can taşıyor" dedi.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler