HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Nemrut dağı paylaşılamıyor

MALATYA (İHA) - Adıyaman'ın Kahta İlçesi ile Malatya'nın Pütürge İlçesi sınırları arasında bulunan Nemrut Dağı'nın, iki şehir arasında sıkıntı yaşanmasına neden olduğu bildirildi.

Malatya İl Turizm Müdürü Ali Cengiz, Nemrut Dağı'yla ilgili bazı gazetelerde yer alan "Hukuk mücadelesini Adıyaman kazandı. Nemrut Adıyaman'ın" şeklindeki haberlerinin yalan ve yanlış olduğunu belirterek, mahkeme kararının Pütürge'ye bağlı Yandere Köyü ile Adıyaman'ın Gerger İlçesi'ne bağlı Nakışlı Köyü arasındaki arazi ihtilafıyla ilgili olduğunu söyledi.

Nemrut Dağı'yla ilgili gerçekle uzaktan yakından ilgisi olmayan çarpıtma haberlerin gazete sayfalarını işgal ettiğini ve sanki iki şehir arasında savaş varmış gibi gösterilmesine üzüldüklerini belirten Cengiz, açıklamasında şunları belirtti:

"23 Aralık 2002 tarihli gazetelerde, 'Nemrut Dağı'nın 3 yıl önce kararnameyle Malatya sınırlarına dahil edilmesi üzerine başlatılan hukuk mücadelesinden Adıyamanlılar galip çıktı', şeklinde haberler yer almıştır. Bu haberin gerçekle uzaktan yakından ilgisi bulunmamaktadır. Haberlerde söz konusu olan mahkeme kararı Nemrut Dağı'yla ilgili değildir. Karar, Malatya ili Pütürge İlçesi Yandere Köyü ile Adıyaman ili Gerger İlçesi Nakışlı Köyü arasındaki sınır ihtilafına ilişkindir. Anlaşmazlık bölgesi ile Nemrut Dağı arasında yaklaşık 50 kilometre mesafe olup, arada Pütürge İlçesi Büyüköz Köyü bulunmaktadır. Karar, söz konusu köyler arasındaki sınır ihtilafı ve bu sınırlar içerisindeki yaylaların kullanım hakkından ibarettir. Özellikle Adıyaman ilinde bulunan bazı kişi ve grupların akıl ve izandan yoksun açıklamaları ve medya organlarının bu iddiaları incelemeden haber yapmasını üzüntüyle karşılıyoruz. İstanbul Adıyamanlılar Dernek Başkanı Mehmet Deniz'in, Nemrut Dağı'nın Malatya'ya 291 kilometre olduğu açıklaması ise tamamen hayal ürünüdür. Nemrut Dağı'na Pütürge Tepehan beldesi üzerinden ulaşan yol sadece 98 kilometredir. İsterse kendisi Malatya'ya gelip misafirimiz olur ve ülkemize binlerce kilometre uzaktan gelen turistlerin bile haberdar olduğu gerçeği gözleriyle görür. Bizler, insanlığın ortak mirası Nemrut Dağı'nı nasıl edelim de layıkıyla tanıtalım, ülkemize daha çok turist çekelim diye uğraşırken, yalan ve yanlış haberlerle yapay gerginlik ortamı oluşturulması esef vericidir. Tüm bu olumsuzluklar yine de Nemrut Dağı'na hizmet aşkımızı öldürmeyecektir."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler