HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Netanyahu'dan Erdoğan'a ağır yanıt! Türkiye İsrail'e ne yapacak?

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs kararına tepki göstererek, "İsrail terör devletidir" açıklamasını yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a İsrail Başbakanı Netanyahu'dan yanıt geldi. Öte yandan Kudüs için bir zemin oluşturulmazsa Türkiye'nin İsrail'e karşı B planını devreye sokarak kendi yaptırımlarını açıklayacağı da öne sürüldü.

Paris'te Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüşen İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail'e yönelik sözleri nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi. Macron ile temasları sonrası ortak bir basın toplantısında konuşan Netanyahu, Erdoğan'ın kendilerine sözlü saldırıda bulunduğunu belirtti. İsrail Başbakanı, "Kendi ülkesindeki Kürt köylerini bombalayan, gazetecileri hapseden, İran'a karşı olan uluslararası yaptırımların etrafından dolaşmak için bu ülkeye yardım eden, Gazze de dahil olmak üzere masum insanları öldüren teröristlere yardımcı olan bir liderden ahlak dersi almaya alışık değilim" ifadesini kullandı.

'TÜRKİYE İSRAİL'E YAPTIRIM UYGULAYACAK'

Öte yandan Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi de İsrail'le ilgili çarpıcı bir yazı kaleme aldı. Selvi, ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan etmesi üzerine Türkiye'nin bir yol haritasının olduğunu ve uluslararası işbirliği sonucu eylem planı sağlamaya çalıştığını belirtti. Selvi, Kudüs için bir zemin oluşturulmazsa Türkiye'nin İsrail'e karşı B planını devreye sokarak kendi yaptırımlarını açıklayacağını söyledi.

Yazının devamını okumak için tıklayın

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler