HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Nicolaus Copernicus google'da

Nicolaus Copernicus bugün google da ki yerini aldı .

Nicolaus Copernicus google'da
Astronomi bilgini Nicolaus Copernicus 540.doğum günü nedeniyle google da birinci sayfada kendine yer buldu . Nicolaus Copernicus Dünyanın ve diğer gezegenlerin Güneş'in etrafında döndüklerini açıklamış olup , bugünkü adıyla Kopernik teorisi olarak bilinmektedir .
19 Şubat 1473 tarihinde Polonya'da dünyaya gelen Nicolaus Copernicus , 1492 yılında Krakov'daki okula devam ederek matematik ve astronomi konularında uzmanlaştı. 1494 yılında evine dönen Kopernik, başpiskopos olan amcasının tesiriyle dini eğitim için İtalya'ya gitti. Orada gökbilimci Domenico Noworra (1454-1504) ile beraber çalıştı. Daha sonra Nicolaus Copernicus 1501'de hukuk fakültesine devam etmekte iken, tıp fakültesine başlamak için tekrar İtalya'ya geri döndü. Burada çalışmalarına devam etti . Nicolaus Copernicus Kopernik, dünyanın ve diğer gezegenlerin güneş etrafında döndükleri kuralını açıklamıştır. Heliosentrik (güneş merkezli) teori bugün Kopernik teorisi olarak da adlandırılır.
Nicolaus Copernicus 24 Mayıs 1543'te Frombork'ta yaşama veda etti .
Google’ın Türkiye için hazırlamış olduğu[ **google doodle**](https://www.mynet.com/haber-ara?q=google+doodle) bu linkten ulaşabilirsiniz.
[ **Son dakika haberleri**](https://www.mynet.com/son-dakika-haberleri)


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler