HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Niğde'de tüm gazeteler aynı manşetle çıktı

Niğde'de günlük yayın yapan 8 yerel gazete, bugün 'Niğde havaalanı istiyor' manşetiyle çıktı.

Niğde'de tüm gazeteler aynı manşetle çıktı

Gazeteler, her yıl Niğde'den 48 bin yolcunun çevre illerdeki havaalanlarını kullanarak yurtiçi ve yurt dışına uçtuğunu belirtip kente havaalanının yapılması gerektiğini savundu.

Niğde merkezde 5, Bor İlçesi'nde de 3 olmak üzere 8 yerel gazete havaalanı için birlik olup bugünkü sayılarında aynı manşeti ve aynı haberi kullandı. Gazeteler tarafından ortak kaleme alınan haberde Niğde merkez nüfusunun 130 bin olduğu ancak Niğde Üniversitesi'nde 20 bin öğrencinin okuduğu, çevredeki Aksaray, Ereğli ve Zengen ile birlikte havaalanının yaklaşık 1 milyon nüfusa hizmet edeceği kaydedildi.

Gazeteler, Niğde ve çevresinin büyük bir yolcu potansiyeline sahip olduğunu belirtip yetkililere seslendikleri haberde şu bilgilere yer verdiler:

"Yaptığımız araştırmalar sonucunda Niğde'den İstanbul'a ve İstanbul aktarmalı; İzmir, Van, Trabzon ve Erzurum gibi iç hatlara ve dış ülkelere yaklaşık 48 bin yolcunun seyahat ettiği tespit edilmiştir. Bu rakamlara Aksaray, Ereğli ve Zengen'den havayolunu kullanan kişiler dahil edilmemiştir. Bunun yanında her yıl Niğde Otogarı'ndan 58 bin kişi şehirler arası otobüslerle İstanbul'a seyahat etmektedir. Özel araçlar ve diğer kentlerden aktarmalı olarak İstanbul'a seyahat edenler de dikkate alındığında her yıl yaklaşık 60 bin Niğdelinin havayolunu kullanma potansiyeli ortaya çıkmaktadır. Bünyesinden yeni bir üniversite de oluşturan (Aksaray Üniversitesi) Niğde Üniversitesi, Türk tarımına yön verecek olan Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi ve yenilenebilir enerji kaynakları alanında yaptığı çalışmalarla bölgede ve Türkiye'de adından söz ettirmekte olup, marka üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. 2023 yılında yaklaşık 30 bin öğrencisi ve 1000'in üzerinde akademik kadrosuyla eğitim şehri olmayı hedefleyen şehrimiz, Niğde Üniversitesi ekseninde yükselmeye devam edecektir. 2023 Yeni Türkiye vizyonunda yerini almak isteyen Niğde ve Niğdeliler için verilecek havaalanı müjdesi, Niğde Üniversitesi'nden sonra şehrin kaderini değiştirebilecek en önemli adım olacaktır. Niğde; yazılı ve görsel medyası, siyasetçisi, bürokratı, akademisyeni, sanayicisi, tüccarı, esnafı, çiftçisi, öğrencisi ve halkıyla bu amaca kilitlenmiş ve tek yürek olmuştur. Niğde ve Niğdeli, havaalanıyla ilgili verilecek müjdeli haberi hasret ve özlemle beklemektedir."

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler