HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Nijeryalı çeteye baskın! Paralarla böyle poz vermişler

İstanbul'da bilgisayar korsanları, uluslararası ticaret yapan firmaların mail adreslerine girdi, yazışmaları takip etti, para aktarımı yapacak olan firmaya kendi hesap numaralarını vererek yüklü miktarda para elde etti. Elde ettikleri paralarla tatil yapan şebeke üyelerini polis yakaladı. Çete üyelerinin, elde ettikleri paralarla fotoğraf çekip tatil yaptıkları, eğlence mekanlarına gittikleri ortaya çıktı

Nijeryalı çeteye baskın! Paralarla böyle poz vermişler

Aralarında yabancı uyrukluların da bulunduğu bilgisayar korsanları, İstanbul'da uluslararası ticaret yapan firmaların mail adreslerine girdi. Şebeke üyeleri bir süre iki firma arasındaki yazışmaları takip etti. Şüpheliler, daha sonra firma yetkilisi gibi karşı taraftaki şirket üyeleriyle yazışmaya başladı.

KENDİ HESAP NUMARALARINI VERDİLER

Havale yapacak olan firmaya kendi hesap numaralarını veren şüpheliler, bazı firma yetkililerini bu yolla dolandırdı. Korsanlar bu yöntemle piyasa değeri yaklaşık 1 milyon tutarında döviz elde etti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, mağdur olan firma yetkililerinin ihbarı üzerine inceleme başlattı.

PARALARLA FOTOĞRAF ÇEKTİLER

Adresleri tespit edilen 23 şüpheli gözaltına alındı. Bazı şebeke üyelerinin, elde ettikleri paralarla fotoğraf çekip tatil yaptıkları, eğlence mekanlarına gittikleri tespit edildi.

Yakalanan 23 şüpheliden 10'u tutuklanarak cezaevine gönderildi. 10'u ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Şebeke üyesi olduğu tespit edilen 2 kişi ise aranıyor.

DHA


En Çok Aranan Haberler