HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Nikah masasından kalkıp, Cumhuriyet için yürüdüler

Denizli'de düzenlenen Cumhuriyet Yürüyüşü'ne, bugün evlenen pilot Bilal Arslan ile doktor Tuğçe Arslan çifti de gelinlik ve damatlıklarıyla katıldı.

Demokrasi Platformu tarafından düzenlenen yürüyüş Atatürk Stadı önünde başladı. Polis, yürüyüş öncesi geniş güvenlik önlemi alarak, alana girmek isteyenleri tek tek aradı. CHP Denizli Milletvekilleri Kazım Arslan ile Melike Basmacı, Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Baro Başkanı Müjdat İlhan, CHP İl Başkanı Teoman Sancar, platforma üye dernek ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 10 bin kişi, Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile yürüdü.

Kalabalık, yürüyüş boyunca, 'Atatürk'ün askerleriyiz', 'Ne mutlu Türküm diyene', 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez', '"Türkiye laiktir, laik kalacak' sloganlar attı. Stadyum önünde başlayan yürüyüşte vatandaşlar, Kıbrıs Şehitler Caddesi, Emek Caddesi ardından da 15 Temmuz Şehitleri Delikliçınar Meydanı'na ulaştı. Kalabalık daha sonra Valiliğin önüne kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında vatandaşlar, 500 metre uzunluğunda Türk bayrağı da taşıdı.

GELİNLİK VE DAMATLIKLA YÜRÜDÜLER

Bugün evlenen pilot Bilal Arslan ile eşi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doktor Tuğçe Arslan çifti de nikahın ardından gelinlik ve damatlıkla yürüyüşe katılarak kalabalığın önünde Türk bayrağı salladı. Damat Bilal Arslan, evlenmek için özellikle 29 Ekim tarihini seçtiklerini belirterek, "Nikah masasından kalkıp, Cumhuriyete sahip çıkmak için yürüyüşe katıldık. Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı ve rahmetle anıyoruz. Nikah günü için özellikle bugün seçtik. Bugünün Cumhuriyet Bayramı olması da bizim için özel oldu. Burudan balayına gideceğiz" dedi. Gelin Tuğçe Arslan ise, bundan sonra Cumhuriyet Bayramı ile evlilik yıldönümünü birlikte kutlayacaklarını belirterek, "Ülkemizde darbe istemiyoruz, hakimiyetin millette olduğu bir Türkiye'de yaşamak istiyoruz" dedi.

Yürüyüş, Valilik önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sona erdi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler