HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

‘Noel Baba’ sözleri başına çorap ördü

“Noel Baba dürüst birisi olsa kapıdan girerdi” sözleriyle gündeme gelen Keşan Müftüsü’ne, Diyanet inceleme başlatıyor.

‘Noel Baba’ sözleri başına çorap ördü

“NOEL Baba diye birisi yoktur. Aziz Nicholas diye biri var ama bu uyduruk bir kişidir. Noel Baba baca ve pencereden giriyor. Ama doğru dürüst birisi olsa kapıdan girerdi” diyen Keşan Müftüsü Süleyman Yeniçeri hakkında inceleme başlatıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı konuyla ilgili olarak, Edirne Müftülüğü’ne, Keşan Müftüsü hakkında inceleme başlatılması emri verdi. Diyanet, Yeniçeri ile ilgili kararını müfettişlerin hazırladığı rapora göre alacak.
Demre’ye bekleriz

Bu arada Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu’dan yanıt geldi. Topçu, “Noel Baba diye bilinen Aziz Nicholas’ın Demre’de yaşadığını tüm dünya biliyor ve kabul ediyor. Müftü Bey’i ilçemize davet ediyorum. Aziz Nicholas’ın uyduruk değil gerçek bir şahsiyet olduğunu tarihiyle anlatayım” dedi. Topçu, şunları söyledi: “Ben bazen insanlara yardım yapıyorum ve yardım yaparken kendimi gizliyorum. Ben dürüst değil miyim? Aziz Nicholas da zamanında varlıklı ve iyi bir ailenin çocuğuymuş. Yardım yaparken kimden yapıldığı belli olmasın diye hediyeleri bacadan, kapıdan atarmış. Aziz Nicholas’ın kapıdan girmediği için dürüst olmadığını söyleyen müftünün kendisi dürüst mü acaba? Aziz Nicholas’ın yani Noel Baba’nın doğup büyüdüğü yer burasıdır. Tüm dünya bunu biliyor ve kabul ediyor.”

TWITTER GEYiKLERi

KEŞAN Müftüsü Süleyman Yeniçeri’nin, “Noel Baba baca ve pencereden giriyor. Ama doğru dürüst birisi olsa kapıdan girerdi” sözleri Twitter’da günün konusu oldu. Yeniçeri için yapılan yorumlardan bazıları şöyle:

Keşanlı Ali Destanı out Keşanlı Müftü Destanı in

@GaniMujde: Ben sana Noel Baba olamazsın demedim, adam olamazsın dedim. (Keşan Müftüsü)
@berna_lacin: Yaaa Keşanlı Müftü’nün Noel Baba açıklamasına soruşturma açılması, müftünün sözleri kadar komik. Gülüp geçemiyoruz hiçbir şeye galiba!
@ardaerdik: Sabah Noel Baba’yı bacadan girerken yakaladım. Çektim karşıma konuştum. Sakalından utan dedim. Sonunda imana geldi.
@DenizUlke: İki gündür yüzümüzdeki gülümsemenin baş müsebbibi Keşan Müftüsü’nü seviyorum. Bence de kabahat Noel Baba’da.
@ukaraahmetoglu: Keşan Müftüsü’nün sözleri üzerine Noel Baba açıklama yaptı: Daha da gelmem Keşan’a.
@kamer-1903: Diyanet Keşan Müftüsü’ne soruşturma açmış. Mizaha darbe vuran bu girişimi kınıyorum!
@rantulas: Süperman adam olsaydı, tayt giymezdi-The Müftü.
@Tarik Tufan: Noel Baba adamsa Keşan Müftüsü’nü ziyaret eder, şahsi bir husumetinin olmadığını medyaya açıklar.
@tansud: Keşanlı Ali Destanı out Keşanlı Müftü Destanı in.
@roberkoptas: Ben 7 yaşındayken Noel Baba çok istediğim maket gemiyi getirmişti. onu kimse gözümden düşüremez (abimin aldığını biliyordum ama olsun).

"KENİDEN GÖRE İŞ YAPMIŞ"
Antalya'da düzenlenen Turizm Değerlendirme Kurulu toplantısından sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay,Edirne'nin Keşan ilçe Müftüsü Süleyman Yeniçeri'nin Noel Baba ile ilgili açıklamaları ile ilgili soru üzerine şunları söyledi:

"Talihsiz bir açıklama. Turizm büyük ölçüde efsaneler üzerinde kendisini geliştirir. Mitoloji üzerine geliştirir. Ve o mitolojiyi, bütün ülkelerdeki mitolojiyi o bölge halkı destekler. Çünkü onun dünyaya tanıtımda katkısı vardır. Noel Baba dünyada birçok ülkenin sahip çıkmaya çalıştığı önemli bir aziz, isim. Ve bu Patara'da doğmuş diye bir bilgi var. Dünyanın Noel Baba olarak bildiği kişi Patara'da doğmuş ve Demre'de yaşamış olan Aziz Nikolas ve Noel Baba olarak bir bilgi var. Biz bu bilgiyi destekliyoruz. Bu bilgiyi çürütmeye çalışmıyoruz. Bunu ülkemizin tanıtımına dünyadaki başka insanların ülkemize ilgi göstermesine çok büyük bir katkısı oluyor. Ama arkadaşımızın birisi galiba üstüne vazife olmayan bir konuda konuşmuş. Anadolu'da bir söz vardır, 'Cahille bal yenmez, alimle taş taşı' diye. Kendine göre bir iş yapmış. Diyanet İşleri Başkanlığı hakkında soruşturma başlattı. Diyanet İşleri Başkanlığına teşekkür ediyorum."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler