HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Norveç'teki terör alarmı

Olası terör eylemi tehdidiyle güvenlik alarmı verilen Norveç'te yetkililer, ülkeyi hedef alacak bir grubun daha önce Suriye'den ayrıldığı ve bu kişilerin Norveç'te olabileceklerini açıkladı.

OSLO (AA) - Norveç Polis İstihbaratı (PST) Şefi Benedicte Björnland, Adalet Bakanı Anders Anundsen ve Polis Teşkilatı Müdürü Vidar Refvik, dün Oslo'daki Adalet Bakanlığı binasında basın toplantısı düzenleyerek ülkede ciddi bir terör saldırısı olacağı konusunda başka bir ülkeden istihbarat paylaşımı yapıldığını duyurmuştu.

Björnland, ülkede birkaç gün içinde bir terör saldırısı gerçekleşeceğini, teröristlerin Suriye'de çatışmış radikal bir gruptan olma ihtimalinin yüksek olduğunu belirtmişti.

PST'den bugün yapılan açıklamada ise terörist grubun Suriye'den daha önce ayrıldığı ve hedeflerinin de Norveç olduğunun kesinleştiği belirtildi. Terörist grubun Norveç'e varmış olabileceğini belirten istihbarat yetkilileri ancak daha detaylı bilgiye sahip olmadıklarını öne sürdü.

-Müslümanlar tepkili-

Öte yandan saldırının İslamcı bir gruptan beklendiğinin vurgulanması, ülkedeki Müslümanların tepkisini çekti. Bazı sivil toplum kuruluşlarından yapılan açıklamalarda, bu tutumun halkı kutuplaştırdığı ve Müslümanlara karşı nefret uyandırdığı belirtildii. Ülkedeki İslami derneklerin çatı kuruluşu olan Islamsk Rod'un Genel Sekreteri Mehtab Afşar, bu gibi tehditlere karşı birlikte mücadele edilmesi gerektiğini dile getirerek, "Bu bakımdan hangi din ve ırka tabi olduğumuzun hiçbir önemi olamaz. Burada herkes Norveç vatandaşı. Umarım İstihbarat ve polis görevini yapar ve sorumluları ortaya çıkartabilir. Herkesin soğukkanlı bir şekilde durumu tahlil etmesi şart. Genellemeler yapmak büyük bir hata olur. Müslümanlar da en az başkaları kadar Norveç'i korumak arzusunda" dedi.

Aşırı sağcı Anders Behring Breivik'in 3 yıl önce düzenlediği saldırıdan sonra Müslümanlara karşı bir, "Cadı avı" başlatıldığını belirten Afşar, "Umarım Norveçliler 22 Temmuz saldırısından gereken dersi almışlardır. Bu kez birlikte olmalıyız. Burası bizim ülkemiz ve hiçbir Müslüman bu ülkeye zarar gelmesini istemez. Norveç'te doğmuş ve burada büyümüş, başka toplum tanımayan Müslümanlar var" diye konuştu.

AA

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler