HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Nüfus müdürlükleri sözleşmeli personel alımı sözlü sınav başvuru sonuçları ne zaman belli olacak?

İçişleri bakanlığının Türkiye'nin çeşitli illerindeki nüfus müdürlükleri için yayımladığı 4/b sözleşmeli personel alımı için sözlü sınav başvuru süresi sona erdi. Şimdi başvuru yapanlar sözlü sınava başvuru hakkı kazananların ne zaman açıklanacağını ve sınava giriş belgelerinin ne zaman, nasıl ve nereden alınacğaını merak ediyorlar. İşte nüfus müdürlükleri sözleşmeli personel alımı sözlü sınav başvuru sonuçları ile ilgili detaylar...

Nüfus müdürlükleri sözleşmeli personel alımı sözlü sınav başvuru sonuçları ne zaman belli olacak?

İçişleri Bakanlığı'nın farklı illerdeki nüfus müdürlüklerinde görevlendirilmek üzere 1545 adet 4/b statütüsünde sözleşmli personel alınacağına dair ilana başvuru süresi sona erdi. Sıra sözlü sınava girmeye hak kazananların ilan edilmesine geldi. Bakanlığın açıklamasına göre bu kişilerin sınava giriş belgelerini almaları gerekiyor. Peki nüfus müdürlüklerine sözleşmeli personel alımı için yapılacak sözlü sınava dair başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak ve adaylar sınava giriş belgesini nereden alacaklar?

SÖZLÜ SINAV BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN İLAN EDİLECEK?

Bakanlığın verdiği ilanda verilen bilgilere göre Kurumun nüfus müdürlüklerine personel alımı ilanıan göre başvurular 26 Mayıs Cuma günü açıklanacak. Başvuru sonucları kurumun icisleri.gov.tr adresinden öğrenilebilecek. Sınav agirme hakkı kazananlar haberimizin devamında ulabileceğiniz ilanda belirtilen belgeleri valiliklere teslim ederek sınava kayıt yaptıracaklar.

Sınava Giriş belgelerinin alınması: Giriş (Sözlü) Sınavına katılmaya hak kazanan adaylar İş Talep Formunun çıktısı ile ilanda belirtilen diğer sınav başvuru belgelerini 26-30 MAYIS 2017 tarihleri arasında mesai saatleri içinde bulundukları İlin Valilik İl Yazı İşleri Müdürlüklerine imza karşılığı elden teslim edeceklerdir.

NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ 1545 PERSONEL ALIMI DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ

SÖZLEŞMELİ PERSONEL NE KADAR ÜCRET ALACAK?

Bakanlığın yayımladığı ilanın detaylarına göre sözleşmeli personel (büro) brüt 2158 TL maaş alacak.

BAŞVURUSU KABUL EDİLENLER SÖZLÜ SINAVA ALINACAK

Büro personeli kadroları için başvuru yapacak adaylar KPSS puanlarına göre dizilecekler en yüksek puanlı adaylardan başlamak üzere kadro kontenjanlarının 4 katı kadar kişi sözlü mülakata çağrılacak. Sözlü mülakatta adayalara genel yetenek, genel kültür, Anayasa, İdare Hukuku, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi gibi konularda sorular yöneltilecek.

Sınavda adaylar çeşitli yetkinliklere göre puan alacaklar. Buna göre sınav konuları kapsamında bilgi düzeyi 50 puan, özetleme, ifade yeteneği 10 puan, liyakat ve temsil kabiliyeti ya da davranışlar 10 pğuan, öz güven 10 puan, genel kültür 10 puan ve son olarak bilimsel ve teknolojik gelişmeler kaşırsındaki tutumu 10 puan olmak üzere 100 puan üzerinden değerlendirme yapılacak.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler