HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Nüfus müdürlüklerine 1545 memur alınacak: Peki sözleşmeli memur alımı şartları nelerdir ve nasıl başvuru yapılır?

Türkiye'nin çeşitli yerleirinde İçişleri Bakanlığı nüfus müdürlüklerinde çalışmak üzere memur alınacak. İçişleri bakanlığının 4/B personel alımı açıklamasına göre nüfus müdürlükleri için büro personeli olarak çalışmak üzere 1545 adet sözleşmeli eleman için kadro açılmış durumda. Peki 1545 sözleşmeli memur kadrosu için şartlar neler?

Nüfus müdürlüklerine 1545 memur alınacak: Peki sözleşmeli memur alımı şartları nelerdir ve nasıl başvuru yapılır?

Türkiye'nin pek çok ilinde İçişleri Bakanlığı nüfus müdürlüklerinde büro personeli olarak çalışmak üzere lisans ve önlisans mezunu sözleşmeli memur (4/b) kadrosu açıldı. Toplamda 1545 kişişilik sözleşmeli personel kadrosunun 928'i lisans 617'si için ön lisans mezunu olma şartı aranıyor. Peki nüfus müdürlüğü büro personeli sözleşmeli memur kadrosuna başvuru şartları nelerdir, nasıl başvuru yapılır?

SÖZLEŞMELİ PERSONEL BAŞVURU ŞARTLARI

İç İşleri Bakanlığının duyurusun göre adaylarda başvuru işçin aranan şartlar şunlar:
1- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 48 inci maddesinin (A) bendinde belirtilen nitelikleri taşımak,
2- En az önlisans mezunu olmak,
3-1 Ocak 2017 tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak, (01.01.1982 ve daha sonraki tarihlerde doğanlar)
4- 2016 Yılı Kamu Personel Seçme Sınavı (B) Grubundan; Lisans mezunları için KPSSP3, Önlisans mezunları için KPSSP93 puan türlerinden en az 60 ve üzerinde KPSS puanı almış olmak kaydıyla KPSS puan türü esas alınarak yapılacak başarı puan sıralamasına göre ilan edilen pozisyonun 4 katı adayın içerisinde bulunmak.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Verilen bilgilere göre internetteki iş talep formu ile, posta yoluyla veya bizzat başvuru olmak üzere üç şekilde başvuru yapılacak.
Adaylar; bakanlığın resmi internet adresinde (www.icisleri.gov.tr) adresli internet sitesinde yer alan; “T.C. İçişleri Bakanlığı 2017 Yılı Sözleşmeli 4/B Büro Personeli – Lisans (4 yıllık) Giriş (Sözlü) Sınavı İş Talep Formu” ya da “T.C. İçişleri Bakanlığı 2017 Yılı Sözleşmeli 4/B Büro Personeli – Önlisans (2 yıllık) Giriş (Sözlü) Sınavı İş Talep Formu”ndan, KPSS (B) grubu puan türünden kendisine uygun olanı seçerek 15-22 MAYIS 2017 tarihleri arasında ilgili sınav duyurusu bölümünde yayımlanacak olan başvuru linki aracılığıyla e-Devlet şifresi ile erişip elektronik ortamda müracaat edeceklerdir.

1545 sözleşmeli personel kadrosuna başvuru ile ilgili olarak başvuru belgeleri, başvuru şekli, sonuçların değerlendirilmesi ve daha pek çok detayla ilgili bilgilere aşağıdaki kılavuzdan erişebilirsiniz.

NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ 1545 PERSONEL ALIMI DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler