HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Nusaybin’de 22 PKK’lı öldürüldü

3 gün sokağa çıkma yasağının olduğu Nusaybin'de 22 PKK’lının etkisiz hale getirildiğini, 5 vatandaşın da hayatını kaybettiği açıkladı

Nusaybin’de 22 PKK’lı öldürüldü

Valilik açıklamasında şöyle denildi:

"Nusaybin ilçemizde 13 Kasım 2015 Cuma günü saat 21.00 itibari ile Bölücü Terör Örgütü mensuplarının yakalanması, halkımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması için 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun ilgili maddeleri gereğince, ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı 26 Kasım 2015 tarihi itibariyle yapılan faaliyetler sonucunda;

22 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Nusaybin ilçemizde sokağa çıkma yasağı ilan edildiğinden bu güne kadar, 22 Bölücü Terör Örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir, 2 BTÖ mensubu yaralı olarak ele geçirilmiştir. 4 şahıs gözaltına alınmıştır, 2 şahıs mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmiş 2 şahıstan biri adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştır. 3 polis memurumuz hayati tehlike arz etmeyecek şekilde yaralanmıştır. 18 vatandaşımız yaralanmıştır. 5 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. 116 adet barikat ve hendek kapatılmış, 42 adet perde/branda kaldırılmış, barikat olarak kullanılan 4 TIR ile 1 adet kamyon kaldırılmış, 27 adet tuzaklama bomba düzeneği kontrollü olarak imha edilmiş, ayrıca BTÖ mensuplarınca tuzaklanmış 26 tuzaklama bomba şeklinde kurulan düzenekler kontrolsüz olarak infilak etmiştir.

BTÖ mensuplarınca güvenlik güçlerine yönelik 22 adet EYP (El Yapımı Patlayıcı), 33 adet de roketatarlı saldırı düzenlenmiştir. BTÖ mensuplarınca sözde karargah olarak kullanıldığı tespit edilen 2 adet çadır kaldırılmış.

PATLAMAYA HAZIR BOMBA BULUNDU

BTÖ mensuplarına yönelik yapılan operasyonlarda 111 ayrı adrese girilerek aramayapılmış, yapılan aramalarda 2 patlatılmaya hazır EYP, 4 adet el bombası, çok sayıda bomba yapımında kullanılan malzeme, bol miktarda sağlık malzemesi, 25 adet balistik yelek, başta kaleşnikof olmak üzere çeşitli silahlara ait çok sayıda fişek, örgütsel doküman ve örgüt mensuplarına ait kıyafetler ile bol miktarda temel gıda malzemesi ele geçirilmiştir.

Bölücü terör örgütü mensuplarınca tuzaklanan patlayıcıların infilak ettirilmesi sonucu elektrik iletim hatlarında ağır hasarlar meydana gelmiş, bu hasarlarla ilgili onarım çalışmaları titizlikle devam etmektedir.

Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güven içerisinde yaşamalarını sağlamak amacıyla bölücü terör örgütü mensuplarıyla mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere kararlılıkla devam edilecektir. Vatandaşlarımızın sokağa çıkma yasağına uyma noktasında gösterdikleri hassasiyet ve sabır için teşekkür ederiz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur. "

(İHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler