HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Nusaybin'de bir terörist etkisiz hale getirildi

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda bir terörist etkisiz hale getirildi.

Nusaybin'de bir terörist etkisiz hale getirildi

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, 11 Şubat'ta Nusaybin ilçesinin Büyükkardeş, Küçükkardeş, Akarsu, Yavruköy, İlkadım ve Kuruköy, Ömerli'nin Sulakdere ve Aytepe ile Artuklu'nun Yardere ve Ahmetli mahallelerinde terör örgütü PKK'ya yönelik jandarma ve emniyet unsurlarınca başlatılan "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Sezer Aydemir" operasyonu sürüyor.

Operasyonda çok sayıda tıbbi malzeme ve tabanca ele geçirildi

BİRİ ÖLDÜRÜLDÜ DİĞERİ YARALI ELE GEÇİRİLDİ

Mardin’in Nusaybin ilçesinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada, bir terörist öldürülerek, bir terörist de yaralı olarak yakalanarak, etkisiz hale getirildi. Çatışmada, bir polis de yaralandı.

Edinilen bilgilere göre, sokağa çıkma yasağının sürdüğü Nusaybin ilçesi Koruköy Mahallesi’nde düzenlenen operasyon sırasında güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışma çıktı.

Bir teröristin öldürüldüğü, bir teröristin yaralı olarak yakalandığı çatışmada, bir polis de yaralandı. Yaralı polis, İlçe Devlet Hastanesine kaldırılarak, tedavi altına alındı.

Bölgede operasyon sürüyor.

HDP MİLLETVEKİLLERİ OTURMA EYLEMİ YAPTI

Nusaybin'e bağlı Koruköy'de 11 Şubat'tan bu yana operasyonlar nedeniyle sokağa çıkma yasağı devam ederken, yaşananları yerinde görmek için 4 gün önce köye gitmek isteyen HDP milletvekileri Erol Dora, Ayşe Acar Başaran, Demokratik Toplum Kongresi Eş Başkanı Leyla Güven'in de aralarında bulunduğu gruba izin verilmedi.

Koruköy'e 15 kilometre uzaklıkta güvenlik güçlerince durdurulan heyetin operasyonların sürdüğü ve sokağa çıkma yasağının devam ettiği gerekçesiyle mahalleye alınmadığı belirtildi. Koruköy'de olanlardan endişe duyduklarını ve yasağın bir an önce kalkmasını istediklerini belirten partililer 4 günden bu yana yaptıkları girişimlere rağmen giremedikleri köy girişinde oturma eylemi başlattı.

Mardin Valiliği, Nusaybin'e bağlı Koruköy'de, Bornova 2'nci Jandarma Komando Tugay Komutanlığı, Mardin il Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 11 Şubat'ta başlatılan operasyonda şimdiye kadar 2'si üst düzey yönetici olmak üzere 4 PKK terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiğini ve 3 güvenlik görevlisinin çatışmalarda yaralandığını açıklamıştı. Operasyonlar kapsamında köyden 54 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler