HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Nusaybin'de sokağa çıkma yasağı

Mardin'in Nusaybin ilçesinde bugün saat 21.00'den itibaren geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi. İlçede şiddetli çatışmaların başladığı bildirildi.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde saat 21.00'de başlayan sokağa çıkma yasağının ardından şiddetli çatışmalar başladı. Özelikle Abdülkadir Paşa, Fırat, Dicle, Yenituran, Devrim ve Selahaddin Eyyubi mahallerinde silah seslerinin duyulduğu öğrenildi.

Nusaybin Kaymakamlığından yapılan açıklamada, ilçede artan terör olayları nedeniyle vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması, bozulan huzur, güven ve asayiş ortamının tekrar tesis edilebilmesi için 5442 Sayılı İl İdaresi Kanununun ilgili hükümleri gereğince sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla bugün saat 21.00 itibarıyla geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiği bildirilmişti.

Açıklamada, "Söz konusu yasağa vatandaşların uyması kendi can ve mal güvenlikleri yönünden önem arz etmekte olup, yasağın bitim süresi ayrıca duyurulacaktır" ifadeleri kullanıldı.

HALK, MARKETLERE AKIN ETTİ

Nusaybin İlçesinde bu akşam saat 21.00'dan itibaren sokağa çıkma yasağı uygulanacağının cami hoparlöründen anons edilmesinin ardından, vatandaşlar, market, manav ve fırınlara akın etti.YDG-H üyelerinin 4 mahalledeki cadde ve sokaklarda hendek kazarak, ördükleri duvarlarla barikat kurması üzerine valilik tarafından bu akşam saat 21.00'dan itibaren ilçe genelinde uygulanacak sokağa çıkma yasağı, camii hoparlöründen Türkçe- Kürtçe duyuruldu.

Yaklaşık 2 aydan beri 4 mahallede kazılan hendeklerin kapatılmasına yönelik, operasyon öncesi ilan edilecek sokağa çıkma yasağı öncesi, halk temel ihtiyaçlarını karşılamak için market ve fırınlara giderek, gıda stoku yaptı. Sokağa çıkma yasağının ne zaman biteceğini bilmeyen vatandaşların, alışveriş yaptıkları, başta fırınlar olmak üzere, market ve manav gibi işyerlerinin önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Vatandaşların market, manav ve fırınlardaki alışverişleri devam ederken, yaşanan telaş nedeniyle trafikte de aksaklıklar yaşandı.

Öte yandan hendeklerin kazıldığı mahallede yaşayanların bazılarının da evlerini terk ettikleri gözlendi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler