HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Nusaybin'e özel eğitimli gruplarla müdahale

Binaların altına patlayıcı yerleştiren terör örgütü, güvenlik güçlerine ağır kayıp verdirmeyi amaçlıyor. Güvenlik güçleriyse, özel eğitimli 100-120 kişilik gruplarla operasyona sıcak bakıyor.

Terör örgütü PKK, operasyonların sürdüğü Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde, geniş bir alanda binaların altına çok büyük miktarda patlayıcı tuzakladı. PKK, diğer yandan kırsalda yeni terör eylemleri amaçlıyor. Hükümetin yürürlüğe koyduğu ve her hafta uygulaması takip edilen 81 maddelik Terörle Mücadele ve Restorasyon Eylem Planı’nda güvenlik ve kuvvet planlamasına ilişkin de önemli ayrıntılar yer alıyor.

Nusaybin’de devam eden operasyonlar esnasında bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından el yapımı patlayıcı yapmak amacıyla kullanılan boş tüpler ele geçirildi

Terör örgütünün stratejilerine karşı hayata geçirilen ‘özel kuvvet’ planlaması şöyle:

Yaz dönemine girilmesiyle terör örgütünün hem kırsalda hem de şehir merkezlerinde eşzamanlı terör eylemleri yapacağı beklentisinden hareketle meskûn mahalde çatışma eğitimi verilmiş Özel Harekât birliklerinin sayısı, araç ve teçhizat kapasiteleri artırıldı. Personel ihtiyacını karşılayabilmek için Özel Harekât timlerinin eğitim süreleri kısaltılarak 3.5 aya düşürüldü. 12 bin 500 kişilik Jandarma Özel Harekât (JÖH) timlerinin sayısı en az 20 bine çıkacak. 7 bin 800 olan Polis Özel Harekât (PÖH) timleri de eğitimi tamamlayanlar ve meslek içi kaydırmalarla 20 bine ulaşacak.

Güvenlik birimleri, Nusaybin’de devam eden operasyonlar esnasında bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından el yapımı patlayıcı yapmak amacıyla kullanılan boş tüpler ele geçirildiğini belirterek, ayrıca bina içine ve bahçeye tuzaklanmış tüpler bu sayının dışında olduğu kaydedildi

TSK’ya bağlı birliklerde, önemli değişiklikler ve kaydırmalar yapıldı; eğitimler verildi. Bingöl, Sarıkamış, Tatvan ve Denizli’deki piyade, motorize piyade ve mekanize piyade tugaylarının tamamı komando tugaylarına dönüştürüldü. Komando eğitimleri tamamlandı. 20 bin askerden oluşan 4 tugay, terör örgütü saldırılarına karşı Tunceli, Bingöl, Ağrı, Hakkâri, Şırnak ve Mardin’de belirlenmiş kritik üs bölgelerine konuşlandırıldı.

Ayrıca binalarda açılan tüneller ve sığınaklar ile bunların tahkim edilmesi için yapılan barikatların görüntüleri de fotoğraflarda yer alıyor

PKK'NIN TUZAKLADIĞI BİNALAR ARTIK UZAKTAN YIKILIYOR

Şırnak ili Merkez ilçesinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından, güvenlik güçlerinin üstüne yıkılmak üzere çok sayıda el yapımı patlayıcılar ile tuzaklanan bina, operasyonu icra eden birlikler tarafından fark edilmesi sonucunda gerekli kontrollerin yapılıp boş olduğunun anlaşılması sonucunda kontrollü bir şekilde patlatıldı. Patlama sonucunda bina çöktü. Aynı uygulama Mardin'in Nusaybin ilçesinde de yapıldı.

ERDOĞAN: UZAKTAN PATLATIN

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mehmetçik'in bombalarla tuzaklanan evlere sokulmasının yanlış olduğunu söylemiş, "Türkiye tarihinin en büyük terör tehditleri ile karşı karşıyadır. Sivil vatandaşlarımızın zarar görmemesi için hassasiyetle çalıştığımızdan zorluklarla karşılaşıyoruz. Kullanılamaz hale gelen binalar uzaktan patlatılarak yıkılabilir. Hiçbir askerimizin, polisimizin serçe tırnağı beton yığınından daha değersiz değil." demişti.

BAHÇELİ: TAŞ ÜSTÜNDE TAŞ, BAŞ ÜSTÜNDE BAŞ BIRAKMAYIN

Parti grubu toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli ise, Başbakan Davutoğlu'na seslenerek, "Vatandaşlarımıza 3 gün mühlet verin ve şehirleri tahliye etmelerini sağlayarak herkesi emniyetli yerlere alın. Arkasından da Nusaybin'de taş üstüne taş, baş üstüna baş koymayın!" çağrısında bulunmuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler