HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

O operasyonun emrini veren PKK'lı yakalandı

Binbaşı Can'ın şehit olduğu operasyon emrini veren PKK'lı yakalandı

O operasyonun emrini veren PKK'lı yakalandı

ŞANLIURFA, (DHA)- Suriye’nin Kobani kentinde IŞİD ile girdiği çatışmada yaralanan ve tedavi için getirildiği hastanede kendisini Suriyeli Mehmet Mehmet olarak tanıtan kişinin yüz tanıma sisteminden PKK'nın üst düzey yöneticilerinden İran uyruklu Lokman Kakamele olduğu ortaya çıktı. Tedavisinin ardından gözaltına alınan ve yapılan araştırmada 2008 yılında Ağrı’da Binbaşı Süleyman Can’ın şehit edildiği saldırının emrini vermenin yanı sıra çok sayıda eyleme karıştığı için arandığı saptanan terörist, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesinin karşısındaki Suriye'nin Kobani kentinde YPG saflarında yer alan ve IŞİD militanları ile çıkan çatışmada yaralanan bir kişi geçen 29 Ocak'ta Mürşitpınar Sınır Kapısı'ndan geçirilerek Şanlıurfa'ya getirildi. Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedaviye alınan ve Suriyeli olduğunu söyleyip kendisini Mehmet Mehmet olarak tanıtan kişinin fotoğrafları çekilerek, yüz tanıma sisteminden geçirildi.

Yüz tanıma sisteminin ardından polisler, yaralı olan ve Suriyeli olduğunu iddia eden kişinin PKK'nın üst düzey yöneticilerinden İran uyruklu 'Çiya' kod adlı 35 yaşındaki Lokman Kakamele adlı terörist olduğunu belirledi. Türkiye'de, çok sayıda eyleme karıştığı ve 2008 yılında Binbaşı Süleyman Can'ın şehit olduğu saldırının emrini verdiği de saptanan terörist tedavisinin ardından gözaltına alınarak Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü.

ONLARCA EYLEME KATILMIŞ

Sorgulamasında susma hakkını kullanan İran uyruklu teröristin yapılan araştırmada onlarca eylemin talimatını verdiği ve bu nedenle hakkında yakalama kararı bulunduğu belirlendi. Çiya kod adlı terörist Lokman Kakamele'nin, 2008 yılında Binbaşı Can'ın şehit edildiği saldırının emrini vermesinin yanı sıra; Ağrı ve Kars başta olmak üzere Doğu Anadolu bölgesindeki illerde askerlerle çok sayıda çatışmaya girdiği, bombalı saldırı düzenlediği, resmi kurumlara roketatarlı saldırıların talimatını verdiği, petrol boru hatlarına yönelik sabotajları düzenlediği, silah zoruyla vatandaşlardan sözde vergi adı altında para topladığı ve yol kesme eylemlerine katıldığını saptadı. Polisteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen Kakamale çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler