HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'O savcıyı meslekten atın'

25 Aralık soruşturmasını yürütürken görevden alınarak Tekirdağ’a düz savcı olarak atanan Savcı Muammer Akkaş’la ilgili müfettiş soruşturması 1 ay önce tamamlandı.

'O savcıyı meslekten atın'

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Müfettişi Ömer Kara raporunda, Savcı Akkaş’a ‘meslekten ihraç’ cezası verilmesini istedi.

HSYK ve Adalet Bakanlığı kaynakları “Müfettiş ihraç istemli raporunun Kurul için bağlayıcı niteliği yok” değerlendirmesi yaptı.

HSYK tarafından Savcı Akkaş’la ilgili başlatılan disiplin işleminde, 2 müfettiş görevlendirildi. Müfettişlerden biri bakanlığa geçince raporu Ömer Kara tamamladı.

Müfettiş Kara, hazırladığı raporu ve ekindeki 3 klasörü HSYK Teftiş Kurulu’na 1 ay önce teslim etti. 27 Ekim’de göreve başlayacak yeni HSYK, önündeki kritik dosyalarla birlikte Savcı Akkaş’a da ceza verilip verilmemesini karara bağlayacak. Müfettiş Kara, raporunu 25 Aralık soruşturmasını Akkaş’tan devralan ve takipsizlik kararı veren halefi savcı İsmail Uçar ve Mali Şube Müdürü Hakan Sıralı’nın Savcı Akkaş aleyhindeki ifadelerine dayandırdı.

Savcı İsmail Uçar, müfettiş ifadesinde dosyada “bilirkişi raporu, teknik takip evrakları dışında somut delil bulunmadığını” savundu ve Etiler Polis Okulu ile ilgili iddialar konusunda şüphelilerin girişimlerinin bile bulunmadığını söyledi.

Hakan Sıralı ise müfettişe verdiği ifadede savcı Akkaş’ın arama ve gözaltı kararı aldığı şüphelileri kendisine bildirmesinin ardından kendisinin savcıya “Hiçbir ön çalışmasının olmadığını” söylediğini kaydetti. kaynak hurriyet

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler