HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'O silahların niçin hazırlandığını biliyoruz'

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Gülsuyu’da uyuşturucu karşıtı yürüyüşte yaşamını yitiren Hasan Ferit Gedik’in cenaze töreni sırasında bazı kişilerin silahla katılmasına ilişkin konuştu.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Maltepe ilçesine bağlı Gülsuyu semtinde uyuşturucu çetelerine karşı yapılan yürüyüşte yaşamını yitiren Hasan Ferit Gedik’in cenaze töreninde yaşananlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Gedik’in cenazesinin istismar edildiğini dile getiren Bakan Güler, “Ailesi üzerine büyük baskı uygulanmıştır. Örgütün propagandası bu işin içine katılmıştır” dedi.

Cenaze töreninde ellerinde silahlar bulunan örgüt üyeleriyle ilgili soruşturma başlatıldığını belirten Güler, şöyle konuştu:

"Orada yapılmak istenen, polisin olaylara müdahale etmesi sağlanacak, cenaze ortamındaki gerginlik kullanacak, çok daha büyük olaylara sebebiyet vermektir.

O silahların ne niçin hazırlandığını biliyoruz. Bunlarla ilgili tespit çalışmaları sürüyor, kanunun gereği yapılacaktır.

Ne uyuşturucu çetelerine ne yasadışı örgütlerine ne şehir eşkıyalarına asla müsammaha edilmeyecektir."

17 TUTUKLAMA
Öte yandan, Hasan Ferit Gedik’in ölümü ve 4 kişinin de yaralanmasına neden olan saldırıyla ilgili gözaltına alınan 17 şüpheli, İstanbul Adalet Sarayı’nda mahkemeye çıkartıldı.

Mahkmeme, 14 şüphelinin "adam öldürmeye teşebbüs", "kasten adam öldürme", "kasten adam yaralama", "yağma" ve "uyuşturucu ticareti yapmak" suçlarından tutuklanmasına karar verdi.

Diğer 3 şüpheli ise adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı. Adli kontrol tedbirleri kapsamında serbest kalanlar hakkında yurtdışına çıkış yasağı konuldu.

Maltepe'deki silahlı saldırıyla ilgili gözaltına alınan 22 şüpheliden 5’i daha önce serbest bırakılmıştı.

Sarıyer ilçesine bağlı Armutlu semtinde uyuşturucu çetelerine karşı yapılan yürüyüşte olaylar çıkmıştı. Yürüyen gruba ateş açılması sonucu 21 yaşındaki Hasan Ferit Gedik hayatını kaybetmiş, 4 kişi de yaralanmıştı.

YÜZLERİ KAPALI SİLAHLI GÖSTERİCİLER
Sarıyer ilçesine bağlı Armutlu semtinde tutulan Hasan Ferit Gedik’in cenazesinin helallik alınması için Gülsuyu’na götürülmesine izin verilmemişti.

Üç gün sonra cenazeye izin çıkmasının ardından Gedik’in cenazesi önce Gülsuyu'na götürülmüş, daha sonra da Gazi Mahallesi’nde toprağa verilmişti.

Cenaze töreni sırasında yüzleri kapalı bazı örgüt üyeleri havaya ateş açmıştı.

ESKİŞEHİR VALİSİ’NİN TARTIŞILAN SÖZLERİ

Eskişehir Valisiyle ilgili olarak özellikle sosyal medyada gündeme gelen bir deyim benim de incelemem de geçti. İlgili arkadaş da suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.
Bu üslubu yerinde görmek mümkün değildir.
Ancak bu dikkatin sadece kamu görevliler tarafından değil gazeteciler tarafından da dikkat edilmelidir.
Elbette gereken incelemeyi yapacağız.

REYHANLI OLAYI VE EL KAİDE İDDİALARI

Reyhanlı olayı bir faili meçhul olay değildir. Kimse hedef saptırmaya çalışmasın. Bu olayı El Kaide’nin üstlendiğine dair haber Suriye’de rejim yanlısı bir haber sitesinde çıkmıştır.
İster yalanlansın ister yalanlanmasın bizi ilgilendiren terörün kendisidir. El kaide de Türkiye’nin yıllardır mücadele ettiği bir terör örgütüdür.
Reyhanlı’yı kimin yaptığı bellidir. Ancak bizim açımızdan terör örgütlerinin birbirinden farkı yoktur. Yakalanan 30 kişiden 20’si tutuklanmıştır. Bunların hiçbirisinin El Kaide ile bağlantısı tespit edilememiştir. Kimse dikkatleri başka yerlere çekmeye çalışmasın.

en son haber

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler