HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

O sürücü serbest

Şanlıurfa Suruç'ta Lübnan asıllı Amerikalı gazeteci Serena Shim’in öldüğü kazada, beton mikserinin sürücüsü Şükrü S.'nin ifadesinin ardından serbest bırakıldığı öğrenildi.

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, İran'da İngilizce yayın yapan Press TV muhabiri Serana Shim'in, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde trafik kazasında ölmesinin ardından ortaya atılan iddiaların gerçek dışı olduğunu belirterek, "Soruşturma neticelendiğinde detaylı açıklama yapacağız" dedi.

Vali Küçük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suruç ilçesindeki trafik kazasının ardından bazı medya kuruluşlarında yanıltıcı ve yönlendirici iddiaların yer aldığını söyledi.

Kazayla ilgili detaylı soruşturmanın başlatıldığını vurgulayan Küçük, "Türkiye demokratik bir hukuk devletidir. İddialar tamamen gerçek dışıdır. Bunlar, Türkiye'yi güç durumda bırakmaya yönelik girişimlerdir. Soruşturma neticelendiğinde detaylı açıklama yapacağız" ifadelerini kullandı.

Press TV adına, terör örgütü IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmaları takip etmek için bir hafta önce Suruç'a gelen ABD vatandaşı Serana Shim ve kameraman Judy July'nin içinde bulunduğu otomobil, dün akşam karşı yönden gelen beton mikseriyle çarpışmıştı. Kazada Shim olay yerinde ölmüş, yaralanan July hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınmıştı.

Lübnan asıllı Amerikalı gazeteci Serena Shim’in öldüğü kazayla ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı. Amerikalı gazeteci Serena Shim’in öldüğü kazanın meydana geldiği bölgede MOBESE ve güvenlik kamerası bulunmadığı belirtildi. Gazeteci Shim’in de içinde bulunduğu ve kiralık olduğu belirtilen Otomobili ise kameraman arkadaşı Judy’nin kullandığı belirtildi. Kazada yaralanan Judy ise, kaldırıldığı Mehmet Akif İnan Devlet Hastanesi’nde ameliyata alındı. Kazanın Judy idaresindeki otomobilin kendi şeridinden çıkarak, karşı yönden gelen beton mikserinin altına girmesi ile meydana geldiği ileri sürüldü.

BETON MİKSERİNİN SÜRÜCÜSÜ SERBEST BIRAKILDI

Öte yandan kazaya karışan ve hafif yaralan beton mikserinin sürücüsü Şükrü S.’nin de tedavisinin ardından kazayla ilgili ifadesi alındı. Şükrü S'nin, ifadesinin ardından serbest bırakıldığı öğrenildi.

Şanlıurfa Suruç'ta İran’dan yayın yapan Press TV muhabiri Serena Shim (30) ile kameraman Judy Irish’i taşıyan otomobil, karşı yönden gelen beton mikseri ile çarpışmıştı. Kazada evli ve bir çocuk annesi olduğu öğrenilen Shim hayatını kaybetmiş, kameraman İrish ise yaralanmıştı. (AJANSLAR)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler