HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

O teröristle ilgili flaş gelişme! Çarpıcı detaylar ortaya çıktı

Bahçelievler’deki park yerinde eylem yerine gitmek için son talimatı beklerken MİT ve polisin ortak operasyonuyla ele geçirilen terörist Hamza D.’nin (30), bomba eğitimini Irak’ın kuzeyindeki PKK kamplarında aldığı öğrenildi.

O teröristle ilgili flaş gelişme! Çarpıcı detaylar ortaya çıktı

Güvenlik kaynaklarına dayanan bilgilere göre, terör örgütü PKK’nın Kuzey Irak’taki kamplarında uzun süre silah ve bomba eğitimi aldıktan sonra İstanbul’a gelerek bombalı eylem tasarlayan terörist Hamza D., Bahçelievler’deki bir sokakta park yerinde eylem yerine gitmek için son talimatı beklerken yakalanmıştı. Yakalan terörist Hamza D'nin üzerinden Fatih G. adına düzenlenmiş sahte kimlik çıktı.

MİT'İN TAKİBİNDEKİ PKK'LI GRUP

MİT ve polisin düzenlediği ortak operasyonla büyük bir saldırının önlendiği ortaya çıkarken, saldırının hedefinin Çarşamba günü Kudüs için İstanbul'da toplanan İslam İşbirliği Teşkilatı’nın (İİT) güvenliğini sağlayan çevik kuvvet polisi olduğu öğrenildi. Patlayıcı yüklü minibüsle ilgili yürütülen soruşturmada çarpıcı detaylar ortaya çıkarken, MİT’in takibindeki PKK’lı bir grubun eylem talimatı aldığı tespit edildi.

Gizli servisin yakın takibindeki terörist grubun İstanbul’da örgüt yanlısı Gülsüm B. kanalıyla minibüs satın aldığı tespit edilince MİT, 12 Aralık tarihinde İstanbul polisine ‘acil’ koduyla bilgi aktararak operasyon kararı aldı. MİT İstanbul Bölge Başkanlığı, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) ile İstihbarat Şube ekipleri, satın alınan 34 MYN 24 plakalı 2006 model kapalı kasa minibüsün peşine düşerek, aracın izini sürdü. İncelemelerde patlayıcı yüklü aracın yerini 13 Aralık Çarşamba günü sabaha karşı saat 04:00 sıralarında tespit eden İstanbul terör ve istihbarat polisi, terörist Hamza D. tarafından 60 kilo patlayıcı yüklenen aracın çevresine frekans kırıcı cihazla tedbir aldı. Alınan teknik tedbirlerle olası patlamanın önüne geçen emniyet güçleri, patlayıcı yüklü minibüsün tekerleklerini patlatarak hareket kabiliyetinden yoksun bıraktı.

POLİS BÖLGEDEKİ APARTMANLARI SESSİZCE TAHLİYE ETTİ

Bu sırada bölgedeki kapalı devre tüm kamera kayıtlarını inceleyen polis, aynı zamanda sokak üzerinde apartmanları sessizce tahliye etti. Emniyet mensupları, daha sonra bölgede pusuya yatarak teröristin aracın başına gelmesini bekledi. Aynı gün öğleden sonra saat 13.35’te minibüsün başına gelen terörist Hamza D., aracın lastiklerinin patlak olduğunu fark edince yakındaki bir oto lastik tamirhanesine gitti. Güvenlik güçleri de bu sırada teröristi takibe alırken, tamirci ile terörist aracın başına geldiği sırada operasyonun düğmesine bastı. Operasyonda PKK’lı Hamza D. ile lastik tamircisini gözaltına alan polis, daha sonra tamirciyi serbest bıraktı.

MİNİBÜSTE BİR BİRİ İLE BAĞLANTILI PATLAYICI TUZAKLI YANGIN TÜPLERİ

Patlayıcı yüklü aracı etkisiz hale getirmek için bölgeye Bomba İmha uzmanları sevk edildi. Yapılan incelemelerde minibüsün bagaj kısmında bir biri ile irtibatlı yangın tüplerine yerleştirilmiş fabrikasyon RDX, PTN ve HMX karışımı plastik patlayıcılar ele geçirildi. Tasarlanan saldırıda etkiyi arttırmak için çivi ve demir bilyelerle güçlendirilen patlayıcılar, uzman ekiplerce etkisiz hale getirildi. Patlayıcıların, geçen yıl Beşiktaş’ta çoğu polis 46 kişinin şehit edildiği bombalı saldırıda kullanılanla patlayıcılarla benzerlik taşıdığı belirlendi.

TERÖRİST BOMBA EĞİTİMİNİ IRAK'IN KUZEYİNDEKİ PKK KAMPLARINDA ALMIŞ

Öte yandan bombalı minibüsle eylem yerine gitmek için son talimatı beklerken yakalanan PKK’lı terörist Hamza D.’nin, bomba eğitimini Irak’ın kuzeyindeki PKK kamplarında aldığı öğrenildi. PKK’nın Kuzey Irak’taki kamplarında uzun süre silah ve bomba eğitimi alan teröristin, örgütün komuta kadrosundan eylem talimatı alarak İstanbul’a geldiği belirlendi.

11 KİŞİ GÖZALTINDA

İstanbul’a geldikten sonra da örgüt yanlısı Gülsüm B. üzerine kayıtlı kapalı kasa minibüse imal ettiği patlayıcıları yerleştiği belirlendi.

PKK’lı eylemcinin bağlantılarına ilişkin operasyonlarını sıklaştıran emniyet birimleri, olayla ilgili olarak minibüsün sahibi Gülsüm B. ile 2 avukatın da aralarında olduğu teröriste yardım ve yataklık yapan 10 kişiyi gözaltına aldı. Teröristlerin itirafları doğrultusunda operasyonlarını genişleten güvenlik güçleri, bu sabah Diyarbakır ve Mardin’de bir dizi operasyona daha imza attı. Operasyonlarda 1 kişi gözaltına alınarak İstanbul’a getirilirken, toplam gözaltı sayısı 3’ü kadın 2’si avukat olmak üzere 11’e yükseldi.


En Çok Aranan Haberler