HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ÖABT soruları ÖSYM tarafından açıklandı

Adayların merakla bekledikleri ÖABT soruları ÖSYM tarafından kısa sürede açıklandı. ÖSYM'nin ÖABT sorularını açıklamasının ardından adaylar soruların açıklandığı sayfaya akın etti.

ÖABT soruları ÖSYM tarafından açıklandı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) gerçekleştirildi. Sınavların tamamlanmasının ardından adaylar uzun zamandır devam eden yorucu bir süreci geride bırakırken, diğer yandan yeni bir heyecanla soruların açıklanmasını ve sonuçları beklemeye başladı. ÖSYM, KPSS sorularını sırasıyla sınavların ardından açıklarken, son olarak KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavını gerçekleştirdi. Bu sınavda ter döken adayların bekledikleri sorular da 12 Temmuz Pazar günü ÖSYM tarafından erişime açıldı. ÖSYM, ÖABT sorularının açıklandığını resmi internet sitesinden adaylara yayınladığı duyuru ile duyurdu. ÖABT Temel Soru Kitapçıklarına aşağıda yer bağlantılara tıklayarak ulaşabilirsiniz.

[**

**](http://www.osym.gov.tr/belge/1-23583/2015-kpss-ogretmenlik-alan-bilgisi-testi-oabt-temel-sor-.html)

ÖSYM'NİN ÖABT SORULARI HAKKINDA DUYURUSU

2015-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavı tamamlanmıştır.

Sınav sorularının %10’undan oluşturulan Temel Soru Kitapçıklarına aşağıdaki bağlantılardan erişilebilecektir. Sınav sorularının tamamı ise ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sisteminden 10 gün süreyle sadece ilgili sınav oturumuna başvuran adayların erişimine açılacaktır. İlgili sınav oturumuna başvuran adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden TC Kimlik Numaraları ve kişisel şifreleri ile başvurmuş oldukları sınav oturumunun sorularının tamamına erişebileceklerdir.

ÖSYM’nin İnternet sitesinden yayımlanan “Temel Soru Kitapçıkları” basın yayın organları tarafından, telif hakları ÖSYM’de saklı kalmak kaydıyla, herhangi bir telif hakkı bedeli ödenmeksizin kullanılabilecektir. “Temel Soru Kitapçıkları” adı altında ÖSYM’nin İnternet sitesinden yayımlanan sorular dışında kalan ve artık Merkezimize ait gizli bilgi olarak nitelenecek tüm soruların yazılı, görsel veya işitsel olarak herhangi bir yolla bir bütün olarak veya kısmen paylaşılması halinde, paylaşan kişi ve kuruluşlar hakkında ilgili mevzuat çerçevesinde gerekli yasal işlemler başlatılacaktır.

Kamuoyuna ve adaylara duyurulur.

[**

**](https://www.mynet.com/osym-haber-listesi?utm_source=google&utm_medium=organic&utm_campaign=haber)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler