HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2015 yılı KPSS sonuçları adayların erişimine açıldı

Adayların merakla bekledikleri KPSS sonuçları ÖSYM tarafından adayların erişimine açıldı. KPSS sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar şimdi de öğretmen atamalarını beklemeye başladı.

2015 yılı KPSS sonuçları adayların erişimine açıldı

Öğretmen adaylarının merakla beklediği KPSS sınavı 4-12 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirildi. KPSS sınavlarının ardından ise ÖSYM adayları fazla bekletmedi ve KPSS soru ve cevapları yayımlandı. Soruların erişime açılmasının ardından KPSS sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak edilmeye başlandı.2015 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) A Grubu ve Öğretmenlik ile Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınav sonuçları sonuc.osym.gov.tr'den erişime açıldı. Sınav sonrasında adayların sorulara itirazını değerlendiren ÖSYM Yönetim Kurulu, sınavda toplam 12 soruyu iptal ederken, 3 sorunun da cevap şıkkının yerlerinin değiştirilmesine karar verdi. Sınavın Coğrafya Öğretmenliği ile Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Testlerinde yer alan bazı sorulara iptal davası açılmış olması sebebiyle bu iki alanla ilgili değerlendirme işlemi idari yargı kararı sonrasında yapılacak. Adaylar TC Kimlik Numaraları ve ÖSYM Aday Şifreleri'yle sisteme giriş yapıp KPSS sonuçlarını öğrenebilecekler.

KPSS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

DUYURU (29 Temmuz 2015)

2015 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) A Grubu ve Öğretmenlik ile Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT): Cevap Kağıtlarının Görüntülenmesi 2015-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik ile 2015-ÖABT'ye katılan adayların cevap kağıtlarının görüntüleri, sınava giren adayların kendi cevap kağıtlarını inceleyebilmeleri amacıyla 29 Temmuz 2015 tarihinde saat 17.30'dan itibaren erişime açılacaktır. Adaylar, kendi cevap kağıtlarının görüntüsüne, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile erişebileceklerdir. Bu uygulama, adayı bilgilendirme amacıyla yapılmaktadır. Görüntülenen sayfa belge niteliği taşımaz. Her türlü değerlendirmede ÖSYM sisteminde kayıtlı bilgiler esas alınır

KPSS SONUÇLARI

ÖSYM Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, 4-5 Temmuz'da yapılan 2015-KPSSA Grubu ve Öğretmenlik Sınavı (13 test, 500 soru) ile 12 Temmuz 2015 tarihinde yapılan 2015 Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (16 alan, 800 soru) değerlendirme işlemleri tamamlandı. Sınav sonuçlarının ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden açıklandığı belirtilen açıklamada, adayların, sınav sonuçlarını belirtilen internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecekleri kaydedildi. Sınav Sonuç Belgesi basılmayacağı ve adayların adreslerine gönderilmeyeceği aktarıldı.

Açıklamada, ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından alınan kararlar da paylaşıldı. Kararlar şu şekilde:

"2015-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavının Eğitim Bilimleri Testinin Temel Soru Kitapçığındaki 52.sorunun iptal edilmesine, Muhasebe Testinin Temel Soru Kitapçığındaki 5.sorunun "C" olarak girilmiş cevabının "D" olarak değiştirilmesine;

2015-ÖABT Sınavında ise; Coğrafya Öğretmenliği Testindeki 7. ve 18. soruların, Almanca Öğretmenliği Testindeki 9. ve 35. soruların, Fizik Öğretmenliği Testindeki 13. sorunun, İngilizce Öğretmenliği Testindeki 6. sorunun, Kimya Öğretmenliği Testindeki 42. sorunun, Rehber Öğretmenliği Testindeki 21. ve 29. soruların, Tarih Öğretmenliği Testindeki 21. sorunun, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Testindeki 48. sorunun iptal edilmesine ve Coğrafya Öğretmenliği Testindeki 24. sorunun "D" olarak girilmiş olan cevabının "E" olarak, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Testinde "A" olarak girilmiş olan 1. sorunun cevabının "B" olarak değiştirilmesine karar verilmiştir.

Sınavın Coğrafya Öğretmenliği ile Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Testlerinde yer alan bazı sorulara iptal davası açılmış olması sebebiyle bu iki alanla ilgili değerlendirme işlemi idari yargı kararı sonrasında yapılacaktır."

KPSS SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KPSS SORULARI VE CEVAP ANAHTARI HAKKINDA YAYIMLANAN DUYURU

2015-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik sınav oturumları tamamlanmıştır.

Sınav sorularının %10’undan oluşturulan Temel Soru Kitapçıklarına aşağıdaki bağlantılardan erişilebilecektir. Sınav sorularının tamamı ise ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sisteminden 10 gün süreyle sadece ilgili sınav oturumlarına başvuran adayların erişimine açılacaktır. İlgili sınav oturumlarına başvuran adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden TC Kimlik Numaraları ve kişisel şifreleri ile başvurmuş oldukları sınav oturumlarının sorularının tamamına erişebileceklerdir.

ÖSYM’nin İnternet sitesinden yayımlanan “Temel Soru Kitapçıkları” basın yayın organları tarafından, telif hakları ÖSYM’de saklı kalmak kaydıyla, herhangi bir telif hakkı bedeli ödenmeksizin kullanılabilecektir. “Temel Soru Kitapçıkları” adı altında ÖSYM’nin İnternet sitesinden yayımlanan sorular dışında kalan ve artık Merkezimize ait gizli bilgi olarak nitelenecek tüm soruların yazılı, görsel veya işitsel olarak herhangi bir yolla bir bütün olarak veya kısmen paylaşılması halinde, paylaşan kişi ve kuruluşlar hakkında ilgili mevzuat çerçevesinde gerekli yasal işlemler başlatılacaktır.

Kamuoyuna ve adaylara duyurulur.

KPSS HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler