HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Öcalan 4 milletvekilliği teklif etti ama..."

Birinci Ergenekon davasının 207. duruşmasında ifadesi tamamlanan Gizli Tanık 17, duruşma savcısının sorularını cevapladı.

'Öcalan 4 milletvekilliği teklif etti ama..."

Birinci Ergenekon davasının 207. duruşmasında Gizli Tanık 17’nin Doğu Perinçek’e,"Önceleri Maocuydun. Daha sonra Abdullah Öcalan'a yanaştın. Öcalan size yüz vermedi, Kemalist oldun. Doğu Perinçek’in Kemalizmine kim inanır" demesi üzerine Perinçek, "Abdullah Öcalan, bana zamanında 4 milletvekilliği teklif etti ama kabul etmedim. Kimlerin kabul ettiğini bugün görüyoruz" diye karşılık verdi.

Savcı Mehmet Ali Pekgüzel'in, "Dernekte AK Parti'yi kapatma davası ile ilgili bir çalışma var mıydı?" sorusuna, gizli tanık, "Vardı; derneğe gelen Bağdat Caddesi sakini kadınlara Genelkurmay'a, mektup yazarak, telefon açarak, sosyal yaşamlarından şikayet etmeleri, hayatlarından memnun olmadıklarını ve rahat yaşayamadıklarını söylemeleri isteniyordu" dedi. Davanın diğer savcısı Murat Alkuş ise Gizli Tanık 17'ye "Dernektekilerin sözüne uysaydım, daha uzun yıllar hapis yatardım" sözünü anımsatarak ne demek istediğini sordu. Gizli tanık "O zaman devlet yok gibiydi, provokasyon yapan dernekler o zaman, o kadar çoğalmıştı ki şaşırıyorduk. Ama dernekte kimsenin vurulması, kırılması söz konusu değildi. Bu dernekte değil bir bıçak, çakı dahi görmedim. Orada sadece kelimeler ile bölücülük yapılıyordu. Şu şöyle, bu böyle diye" şeklinde konuştu.

SİZİN YAŞANTINIZ PROVAKASYON Savcıların ardından davanın tutuklu sanığı İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, mahkeme aracılığı ile Gizli Tanık 17'ye sorularını yöneltti. Perinçek'in "Beni hiç Kuvayi Milliye 1919 Derneği'nde ya da Mehmet Fikri Karadağ, Kahraman Şahin ve diğer dernek üyesi kişiler ile yan yana gördün mü?" sorusu üzerine gizli tanık "Hayır" cevabını verdi. Perinçek'in, gizli tanığa ifadesinde, "Perinçek Sivas katliamıyla ilgilidir" dediğini hatırlatması üzerine, gizli tanık, "Benim internetten okuduklarıma göre, siz Sivas Başbağlar katliamı ile ilgilisiniz. Olayın yıl dönümünde oranın belediye başkanı çıktı ve 'bu olayları Doğu Perinçek tertip etti' dedi. Ben internetten okuduklarımla biliyorum ki, Doğu Perinçek doğuda PKK'yı kullanarak bir çok suç işlemiştir" cevabını verdi. Perinçek, "Hangi provokasyonuma tanık oldunuz? Gördüğünüz, yaşadığınız, beş duyu organınızla şahit oldunuz mu?" diye sorunca, gizli tanık, "Sizin yaşantınız provokasyon " şeklinde yanıt verdi.

ÖCALAN BANA 4 MİLLETVEKİLLİĞİ TEKLİF ETTİ, KABUL ETMEDİM Gizli tanık 17'nin, "Önceleri Maocuydun. Daha sonra Abdullah Öcalan'a yanaştın. Öcalan size yüz vermedi, Kemalist oldunuz. Doğu Perinçek’in Kemalizmine kim inanır" sözleri üzerine Perinçek, "Abdullah Öcalan, bana zamanında 4 milletvekilliği teklif etti ama kabul etmedim. Kimlerin kabul ettiğini bugün görüyoruz" dedi. Perinçek, daha sonra da "Orduyu nasıl darbeye zorladım?" diye sordu. Tanık 17 ise "Sizin kanalınız var. Oradan 3-4 saat darbe yayını yapıyorsunuz. Darbe olsun diye konuşuyorsunuz. Bugün İstiklal Mahkemeleri tekrar kurulsun demek dahi darbeciliktir" cevabını verdi.

ÇÖPLÜKTEN TANIK TOPLAMAYIN Bu arada gizli tanığın söylediklerine sinirlenerek, tepki gösteren Hikmet Çiçek de duruşma salonundan dışarı çıktı. Tutuklu sanık Doğu Perinçek, tanığın yalan ifade verdiğini, söylediği birçok konunun gerçekle alakası olmadığını iddia ederek mahkeme heyetine hitaben, "Çöplükten tanık toplamayın" dedi. Duruşma gizli tanık 17'nin ifadesinin alınması ile devam ediyor.

DHA

[

****](http://cevaplar.mynet.com/soru-cevap/abdullah-ocalan-kime-milletvekiligi-teklif-etmis-olabilir/5519159)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler