HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Öcalan'dan 'Çözüm Süreci' açıklaması

BDP Milletvekilleri İdris Baluken, Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder İmralı Adası'na giderek Abdullah Öcalan ile görüştü.

Öcalan'dan 'Çözüm Süreci' açıklaması

BDP ve HDP milletvekillerinden oluşan heyetin İmralı ziyaretinde yeni mesajlar veren terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan, “Dönem karakter değiştiriyor. Her an derinlikli çözüm imkanları da çatışma olasılıkları da devrededir” ifadesini kullandı.

BDP’den yapılan açıklamada, Öcalan’ın üç saatlik ziyarette verdiği mesajların şunlar olduğu kaydedildi:
“Süreç, Türkiye’nin derinlikli, dışa açılımcı, demokratik hamlesine en önemli katkıyı sunacak bir yetkinliktedir. Tüm tarafları bu temelde üzerilerine düşeni yapmaya davet ediyorum. Çok zorlanmama rağmen süreci bugüne taşımaktan pişman değilim. Eğer siyasi iktidar silahlı güçlerin topluma dönüş yapmasını istiyorsa gereken yasal çalışmaları hızla hayata geçirmek zorundadır. Dönüş yasası dahil olmak üzere tüm yasal düzenlemelerin bir an önce yapılması tarihi önemdedir.”

1 MAYIS MEKTUBU

Öcalan’ın “seçim öncesi ve seçim döneminde ortaya konulan tüm baskılara, engellemelere ve başvurulan seçim hilelerine rağmen ortaya çıkan sonucun önemli olduğu” değerlendirmesinde bulunduğu bildirilen açıklamada, bu sonucun demokratik siyaset zemini ve sağladığı imkanlar bakımından örgütlü siyasal kurumlar tarafından doğru değerlendirilmesi gerektiğine de değindiği belirtildi.
Öcalan’ın, 1 Mayıs için kapsamlı bir mektup yazdığı ve bunun daha sonra yayınlanacağı da bildirildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler