HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Öcalan’ın yanına 2 PKK'lı gidiyor

İmralı Adası’da bulunan ve PKK’lı Abdullah Öcalan’ın yanında kalan 5 mahkumun yerlerinin değişmesinin ardından, yerlerine gidecek 2 mahkumun Aydın’dan olduğu öğrenildi.

Öcalan’ın yanına 2 PKK'lı gidiyor

Çarptırıldığı ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan'ın yanına 4.5 yıl önce verilen 4'ü PKK'lı 1'i TİKKO'cu 5 mahkum başka cezaevlerine sevk edilirken, onların yerine çözüm sürecinde Öcalan'a 'sekreterya' görevini yapacak PKK'lı mahkumlar da gönderilmeye başlandı.

İmralı Yüksek Güvenlikli Cezaevi'ne nakilleri kararlaştırılan ve orada Abdullah Öcalan'ın 'sekreteryası' olarak görev yapacakları belirtilen PKK’lı 5 kişi, örgüt suçundan müebbet hapsi mahkum ve uzun süredir cezaevinde bulunuyor. İmralı Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nden gönderilen 5 mahkumun yerine, Diyarbakır ve Nazilli cezaevlerinden 5 PKK’lı mahkumun kısa sürede nakledileceği öğrenildi. ‘Devletin egemenliği altındaki toprakların bir kısmını devlet idaresinden ayırmak’ suçundan ömür boyu hapse mahkum edilen ve 23 yıldır Nazilli E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda yatmakta olan örgütün cezaevleri sorumlusu Nasrullah Kuran ile PKK üyesi olmak suçundan müebbet ağır hapis cezası almış olan Çetin Arkaş’ın, Öcalan ile İmralı’da beraber yatacağı öğrenildi. (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler