HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Odatv davasında Hanefi Avcı ve Yalçın Küçük'e tahliye

Odatv davasının bugün görülen duruşmasında eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı ve Prof. Dr. Yalçın Küçük hakkında tahliye kararı çıktı.

Odatv davasında Hanefi Avcı ve Yalçın Küçük'e tahliye

Odatv davasında tutuklu yargılanan Yalçın Küçük ve Hanefi Avcı tahliye edildi. Ergenekon davasından 22,5 yıl hapis cezasına çarptırılan Küçük ile Devrimci Karargah davasından 15 yıl ceza alan Avcı cezaevinden çıkamayacak.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edilen Odatv davasında taleplerin ardından duruşma savcısına görüşü soruldu. Savcı Haluk Gedikli sanıkların tutukluluk hallerinin devam etmesini talep etti. Verdiği aranın ardından kararını açıklayan mahkeme tutuklu sanıklar Yalçın Küçük ve Hanefi Avcı’ın üzerlerine “atılı suçların vasıf ve mahiyeti mevcut delil durumu, sanık Yalçın Küçük’ün bu dosya kapsamında tutuklulukta geçirdiği süre, Sanık Avcı’ya atılı suçun niteliği ile bu dava kapsamında tutuklulukta geçirdiği süre fiilen işlem görmemiş olmasına karşın tutuklulukta geçirdiği süre, her iki sanığın başka dosyalardan halen hüküm özlü olarak tutuklu bulunmalarından ötürü tahliyelerine karar verilmesini hükmetti. Mahkemenin tahliye kararı ile birlikte 13 sanıklı dava tutuklu sanık kalmadı.

AVCI: YARGILANMA SEBEBİM KİTAP

Duruşmada söz alan sanık Hanefi Avcı, bu davada yargılanmasının tek sebebinin yazdığı kitap olduğunu iddia ederek, bu davanın sahte delillerle yürütüldüğünü öne sürdü.

Bu ülkede kimseye kitap yazdığı için örgüt mensubu suçlamasının yapılmadığını belirten Avcı, örgüt mensupları ve liderlerinin dahi kitap yazdığını ancak buna suçlama getirilmediğini belirterek, "Peki kitapta yazdıklarım doğru mu? Başta tepki gösterenler bugün kitaba bir daha baksınlar. Bugün yazılanların doğrulandığı görülüyor. Wikileaks ve Stratfor belgeleriyle, 7 Şubat darbesi denilen durumun ardından konuşulanlarla yazdıklarım doğrulandı. Artık biri çıkıp Emniyeti cemaate teslim ettik, öbürü kaç valisi var diyor'' ifadesini kullandı.

Devrimci Karargah davası için hakkında tahkikat yapılmaya başlandığı gün kendisi, Sabri Uzun ve Emin Arslan ile Nedim Şener’in telefon tapelerinin deşifre edildiğini öne süren Avcı, bunun önceden kurgulandığını, "Odatv operasyonu" olmadan kitapla ilgili televizyon konuşmalarının izlendiğini ve deşifre edildiğini iddia etti.

"ERGENEKONCU MU OLDUM"

"Ben 28 Şubat’a ve Susurluğa karşı çıktım. Gidip tek ifade veren insanım. Bu yüzden suçlandım" diyen Avcı, ''Sabah kalkıp Ergenekoncu mu oldum?" diye sordu.

CEZAEVİNDEN ÇIKAMAYACAKLAR

Ergenekon davasından 22,5 yıl hapis cezasına çarptırılan Küçük ile Devrimci Karargah davasından 15 yıl 3 ay 20 gün hapis cezasına yıl ceza alan Avcı cezaevinden çıkamayacak.

Öte yandan, mahkeme başkanı Mehmet Ekinci, CHP milletvekili Deniz Baykal’ın tanık olarak ifade vermesi için Ankara 13.Ağır Ceza Mahkemesi’ne talimat gönderildiğini belirtti. Başkan Ekinci talimat duruşmasının 19 Aralık’ta görüleceğini ifade etti.

Tüm haberler

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler