HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ODTÜ'den 'başörtüsü' açıklaması

ODTÜ, dün okulda yaşanan "başörtü krizi" ile ilgili açıklama yaptı.

ODTÜ'den 'başörtüsü' açıklaması

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), dün okulda yaşanan "başörtü krizi" ile ilgili, "Olay, kayıtların yapıldığı binanın dışında bekleyen kişiler arasında yaşanmıştır. Konu üniversitemizce ayrıntılı olarak incelenmektedir" açıklamasını yaptı.

ODTÜ Basın Merkezi, ÖSYS ile üniversitelerin yerleştirilen öğrencilerin kayıtlarını yaptırdıkları 5 Eylül'de yaşanan olaylarla ilgili olarak medyada yer alan haberler nedeniyle bir açıklama yapma gereği duyduğunu kaydetti.

Yapılan açıklamada, ODTÜ öğrencilerinin kılık-kıyafet nedeniyle üniversitede sorun yaşamaları veya eğitim-öğretim haklarının herhangi bir şekilde kısıtlanmasının söz konusu olmadığı belirtildi. Bu yıl üniversiteye yerleştirilen yaklaşık 3 bin 600 yeni öğrencinin 4-5 Eylül'de hiçbir sorun yaşamadan kayıtlarını yaptırdıklarının altının çizildiği açıklamada, "Kayıtların ikinci günü yaşanana ve medyaya "kayıt yaptırmak isteyen başörtülü öğrenciye müdahale' olarak yansıyan olay, kayıtların yapıldığı binanın dışında bekleyen kişiler arasında yaşanmıştır. Konu üniversitemizce ayrıntılı olarak incelenmektedir" denildi. (ANKA)

Tüm haberler

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler