HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Öğrenci yemekhanesi bu kez paravanla ayrıldı

Yatılı Ahmet Melih Doğan Anadolu Lisesi, uygulamanın geri çekilmesinin ardından bu kez yemekhanenin ortasına çekilen paravanla gündeme geldi.

Öğrenci yemekhanesi bu kez paravanla ayrıldı

Isparta’da, kız ve erkek öğrencilere ayrı saatlerdeki yemek uygulamasıyla dikkati çeken yatılı Ahmet Melih Doğan Anadolu Lisesi, uygulamanın geri çekilmesinin ardından bu kez yemekhanenin ortasına çekilen paravanla gündeme geldi.

Okul Aile Birliği Başkanı Soner Can, kızlar tuvaletinin yemekhanenin karşısında olduğunu, kız öğrencilerin akşam saatlerinde eşofman ya da pijamalarıyla rahatça tuvalete gidebilmesi için paravan çekildiğini söyledi.

Ahmet Melih Doğan Anadolu Lisesi’nde 21 Ekim’de yemekhane kapısına asılan duyuruda, kız ve erkek öğrencilerin ayrı yemek yiyeceği belirtildi. Duyuruda, pazartesi, salı ve çarşamba günleri kız öğrencilerin saat 12.25- 12.40 ve erkek öğrencilerin 12.40- 13.00 saatleri arasında, perşembe ve cuma günleri ise erkek öğrencilerin 12.25- 12.40 ve kız öğrencilerin 12.40-13.00 arasında yemek yiyeceği kaydedildi. Duyuruda, uygulamanın birinci dönem sonuna kadar geçerli olacağı, ikinci dönem bu düzenlemenin değişeceği belirtildi.

BU KEZ PARAVANLA AYRILDI

Tepkiler üzerine daha sonra geri çekilen uygulamanın yankıları sürerken, aynı okulda bu kez yemekhane alüminyum paravanla ikiye ayırdı. Yemekhanenin paravanla ayrılması yine tepkilere neden oldu.

Ahmet Melih Doğan Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Soner Can, uygulamanın kız ve erkek öğrencileri ayırmak için yapılmadığını, kız öğrencilerin talebi üzerine paravanın çekildiğini söyledi. Can şöyle dedi:

"Burası bir pansiyon. Bahse konu yemekhane de pansiyonun yemekhanesi. Bu uygulama, kız ve erkek öğrencileri ayrı ayrı oturtmak için yapılmadı. Öğrenciler aynı yerde yemek yiyebiliyor. Bir engelleme yok. İsteyen kız öğrenciler erkek arkadaşlarıyla aynı masada yemek yiyebilir. Zaten okul kantininde aynı masada oturuyorlar."

TUVALET GÜZERGAHINDA

Pansiyon yemekhanesinin kız öğrencilerin kullandığı tuvalete yakın noktada olduğunu belirten Soner Can, şunları kaydetti:

"Kız öğrencilerimiz, akşam saatlerinde tuvalet ihtiyaçlarını karşılamada zorluk çekiyor. Yemekhanede akşam saatlerinde, erkek öğrencilerin bulunmasından kaynaklı şikayetler vardı. Yemekhanenin ikiye bölünmesinin asıl amacı budur. Kız öğrencilerimiz eşofmanla, pijamayla tuvalete giderken o bölümün kapalı olmasını istedi. Okul yönetimi de bunu yaptı. Ayrıca yemekler daha önce tek noktadan servis ediliyordu. Yeni uygulamayla 2 noktadan yemek servisi yapılıyor. Daha hızlı hizmet veriliyor."

ÖĞRENCİLER: DİLEKÇE VERDİRDİLER

Bazı öğrenciler ise, okul yönetiminin yemekhaneyi ikiye ayırmak için kendilerine dilekçe dağıttığını iddia etti. Matbu dilekçenin imzalanarak okul yönetimine verilmesinin istendiğini belirten öğrenciler, "Okul yönetimi, sanki uygulamayı biz talep etmişiz gibi, bize dilekçe verdirdi. Görevlilerin verdiği matbu dilekçeyi imzalamamız ve okul idaresine ulaştırmamızı istediler. Yemekhanenin küçük olması gerekçe gösteriliyor. Eğer fiziki yetersizlik varsa yemekhane salonunu büyütsünler. Neden ayrım yapılıyor, anlayamıyoruz" dedi.

ÖĞRENCİLERE VERİLEN DİLEKÇE

Öğrencilere yemekhaneye paravan çekilmesi için verildiği iddia edilen dilekçede, şu ifadeler yer aldı:

"Biz pansiyonda kalan kız öğrenciler olarak, daha rahat ve daha çabuk hareket edebilmek için yemekhanemizin ikiye bölünmesini istiyoruz. Yatakhanemiz zaten ayrı iken, yemekhanemizin karışık olması bizi son derece rahatsız ediyor. Özellikle sabahları pijamalarımızla inip rahatça kahvaltı etmek istiyoruz ancak yemekhanemizin karışık olması buna fırsat vermemektedir. Karışık bir şekilde yemek yemek istemiyoruz. Bu konuda gerekli işlemlerin yapılmasını istiyoruz." (DHA)

Tüm haberler

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler