HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Öğretmen atama sonuçları 5 Şubat'ta açıklandı

Öğretmen atamaları 5 Şubat'ta açıklandı. Uzun süredir heyecanla beklenen öğretmen atama sonuçlarının açıklanmasıyla atama bekleyenler rahat bir nefes aldı. Öğretmen atama sonuçları meb.gov.tr'de.

Öğretmen atama sonuçları 5 Şubat'ta açıklandı

Öğretmen atamaları konusunda Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılacak açıklama merakla bekleniyordu. Öğretmen adaylarının meraklı bekleyişi son buldu. Öğretmen atamaları adaylara duyuruldu. Sonuçlara T.C. kimlik numarasında yer alan bilgilerle ulaşılabilinecek. MEB'den yapılan açıklamaya göre atamaların 5 Şubat tarihinde saat 18.00'den sonra açıklanacağı belirtilmişti.

Başvurular için 40 yaş sınırının kaldırıldığı öğretmen atamalarında 108 branşta toplam 75 bin 962 onaylı başvuru yapıldı. Onaylı başvurular içerisinden gerçekleştirilen 15 bin öğretmen atamasının sonuçları bugün saat 18.00’de www.meb.gov.tr üzerinden açıklandı.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarının, öğretmen ihtiyacının karşılanmasına yönelik 15 bin öğretmen ataması sonuçlarının 6 Ocak’ta açıklanacağı duyurulmuştu.

[

ÖĞRETMEN ATAMALARI SONUÇLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ](http://www.meb.gov.tr/)

MEB'e bağlı öğretmenlerin yarıyıl tatili il içi ve iller arası özür durumuna bağlı atamalar için başvurular 5 Ocak'ta başladı 16 Ocak'ta son buldu. Öğretmen atamalarının yarı yıl tatilinde belli olması tahmin ediliyor.. MEB, en son 25 Aralık tarihinde bir duyuru yayınlamış ve atamaların 19 Ocak'ta tamamlanacağını bildirmişti.

Bakanlık'tan alınan bilgiye göre, MEB'e bağlı eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlerin il içi ve iller arasında sağlık ve eş durumu özrü ile genel ve özel hayatı etkileyen nedenlere bağlı yer değişiklik başvuruları 5-9 Ocak'ta alındı. Daha sonra ikinci aşama başvuruları 16 Ocak tarihine kadar uzatıldı. Öğretmen atamalarında, tüm devlet memurlarının, özel sektörde çalışan eşten dolayı nakil isteyebilmesi için getirilen 3 yıl şartı öğretmenler için uygulanmadı.

Bu şekilde ağustosta Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Çerçeve Yönetmelik'te yapılan, "eşi özel sektörde çalışanların eş durumu tayini isteyebilmesi için eşinin talep edilen yerde kesintisiz son 3 yıl sigortalı olması" şartı, "2015 yılı öğretmenlerin il içi ve iller arasında sağlık ve eş durumu özrü ile genel ve özel hayatı etkileyen nedenlere bağlı yer değişiklikleri"nde uygulanmadı.

ÖĞRETMEN ATAMALARINDA 40 YAŞ SINIRI KALDIRILDI

Öğretmenliğe ilk kez atanacaklar için 40 yaş sınırı kaldırıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, "öğretmenliğe ilk defa atanacaklar bakımından başvuruların ilk günü itibarıyla 40 yaşından gün almamış olmak" şartı yürürlükten kaldırıldı.

Bu yaş sınırı, bedensel engeli bulunan öğretmenlerin atamalarında da aranmayacak.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler