HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Öğretmen değişti veliler isyan etti

Aydın'ın Söke İlçesi'nde, sınıf öğretmeninin değiştirilmesine tepki gösteren veliler, çocuklarını okula göndermeyerek uygulamayı protesto etti.

Öğretmen değişti veliler isyan etti

SÖKE (Aydın), (DHA) - Bağarası Mahallesi'ndeki Kemalpaşa İlkokulu'nda aynı sınıfta eğitim gören 18 öğrencinin sınıf öğretmeni, bu yıl değişti. Bu yıl üçüncü sınıfa giden öğrencilerin velileri, duruma tepki göstererek öğretmenin aynı sınıfa verilinceye kadar, çocuklarını okula göndermeme kararı aldı.

Okul önünde toplanarak durumu protesto eden velilerden Ali Deniz, "Çocuklarımız iki yıldan beri aynı öğretmenle eğitimlerini sürdürüyordu. Bu yıl, öğretmenin değiştiğini öğrendik. Çocuklarımızın öğretmen değişikliğinden etkileneceğini düşünüyor ve eski öğretmenimizin devam etmesini istiyoruz. Şu anda çocuklarımızı okutacak öğretmenin 64 yaşında olduğunu ve sık sık rapor aldığını öğrendik. Bu raporlardan dolayı çocuklarımızın derslerden geri kalacağını düşünüyoruz. Öğretmenimizi geri istiyoruz. Öğretmenimiz gelinceye kadar da çocuklarımızı okula yollamayacağız. Bu nedenle üç günden beri çocukları okula göndermiyoruz, sınıf da boş duruyor" dedi.

BİMER'e de şikayette bulunduklarını belirten Deniz, "Çocuklarımızın sağlam bir eğitim almasını istiyoruz. Bu sınıfta 18 öğrencimiz var. Konuyu okul idaresi ile de görüştük. Onlar ellerinden gelen bir şey olmadığını söylediler. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de uygulamanın puan sistemine dayandığını, kendilerinin bir şey yapma şansı olmadığını ifade etti. Biz bu sistemi kabul etmiyor ve çocuklarımızın geleceğini düşünüyoruz. Başka mahallede ikamet eden ve buraya öğrenci getiren arkadaşlarımız var. Onların çocukları da öğretmenlerini geri istiyor ve artık okula gelmek istemiyorlar. Bu durumdan psikolojik olarak etkilenmesi bizleri daha da üzüyor. Gerekli yerlere şikayette bulunmaya devam edeceğiz" dedi.

Protesto sırasında velilerin yanına gelen Okul Müdürü Mehmet Yıldız, yaptıklarının yanlış olduğunu ifade edince kısa süreli tartışma yaşandı. Protestonun ardından veliler okuldan ayrıldı.

FOTOĞRAFLI

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler