HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Öğretmeni telefonda kandırıp 11 bin 500 lirasını dolandırdılar

Öğretmeni telefonda kandırıp 11 bin 500 lirasını dolandırdılar

Burhan CEYHAN/İNCİRLİOVA (Aydın), (DHA) - AYDIN'ın İncirliova İlçesi'nde öğretmen 40 yaşındaki Hasan Ege, müşterisi olduğu bankadan arandığını sanıp verdiği kişisel ve kredi kartı bilgileriyle 11 bin 500 lirasını dolandırıcılara kaptırdı. Şikayet üzerine polis, dolandırıcıların belirlenip yakalanması için çalışma başlattı.

Cumhuriyet Mahallesi'nde oturan İngilizce öğretmeni Hasan Ege'yi, geçen 6 Nisan Çarşamba günü müşterisi olduğu banka görevlisi gibi arayan dolandırıcı, bir Rus oyun firması tarafından kredi kartından 650 euro çekilmek istendiğini söyledi. İşlemine devam edilmesi için ise onayını istedi. Ege'nin onay vermeyeceğini söylemesi üzerine dolandırıcı, oyun firmasının karttan parayı çekebileceğini, bunu engellemek istiyorsa kredi kartını iptal etmesini tavsiye etti. Kandırdığı Ege'den kartı iptal edeceği yalanıyla kimlik bilgileri, kart numarası ile şifresini öğrenen kişi, 11 bin 500 lirasını dolandırdı.

Telefonu kapattıktan sonra durumdan şüphelendiğini belirten Hasan Ege yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Kartımdan 36 ay taksitle 7 bin 500 liralık alışveriş yapıldığını, 4 bin lira da nakit çekildiğini öğrendim. Benim bankaya toplamda 11 bin 500 lira borcum çıkıyor. İnsanlar kredi kartı bilgilerini kesinlikle kimseye vermesinler. Şifreleri de kesinlikle paylaşmasınlar. Bizim başımıza gelenler diğer insanların başına gelmemesi için bilgilendirmek istedim."

Olayla ilgili Hasan Ege BİMER'e ve İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne başvuruda bulundu. Şikayet üzerine polis, dolandırıcılığı kimin yaptığının belirlenmesi ve yakalanması için çalışma başlattı.

FOTOĞRAFLI

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler