HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ogün Samast, Dink ana davasında ifade vermek için cezaevinden dilekçe gönderdi

Dink cinayetinde 22 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan Ogün Samast, İstanbul 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Dink cinayeti ana davasında ifade vermek için talepte bulundu.

Ogün Samast, Dink ana davasında ifade vermek için cezaevinden dilekçe gönderdi

Samast, ayrıca duruşmalarda daha rahat ifade vermek için Kocaeli Cezaevi'nden İstanbul'a sevkini istedi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetinin faili Ogün Samast, Dink cinayetinin ana davasının görüldüğü İstanbul 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne dilekçe göndererek, duruşmalarda ifade vermek için talepte bulundu.

Dink ailesi avukatlarından Hakan Bakırcıoğlu tarafından yapılan yazılı açıklamada, Ogün Samast'ın, Hrant Dink cinayeti nedeniyle İstanbul 1.Çocuk Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan yargılaması sonucu 2011 yılı Temmuz ayında 22 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldığı hatırlatılarak, Samast'ın "örgüt üyeliği” suçundan yargılandığı davanın İstanbul 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davayla birleştirildiği belirtildi.

Samast'ın bu duruşmalara katılmadığı kaydedilen açıklamada, Samast'ın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen Hrant Dink cinayeti soruşturmasında iki kez tanık olarak ifade verdiği hatırlatıldı.

Avukat Bakırcıoğlu tarafından yapılan açıklamada, "Ogün Samast dava duruşmalarına katılmama tutumunu Dink cinayetinde sorumluluğu olan kamu görevlileri hakkında iddianame düzenlenmesi ve Dink cinayetini icra eden, organize eden örgütün soruşturulması nedeni ile değiştirdi” denildi.

Avukat Bakırcıoğlu'nun açıklamasında, Ogün Samast'ın Kocaeli F Tipi Cezaevi Müdürlüğü aracılığıyla İstanbul 5.Ağır Ceza Mahkemesi'ne 2 Kasım 2015 tarihli dilekçe gönderdiği ifade edildi. Samast dilekçesinde, "Sayın Başkanım. Makamınızda yapılan örgüt yargılaması ve yeni birleştirilen davaların duruşmalarına daha rahat şekilde katılıp ifade vermek ve duruşma salonunda bulunmak adına 9 yıldır hükümlü bulunduğum Kocaeli 2 Nolu F Tipi Kapalı Cezaevinden,İstanbul'da bulunan Maltepe, Ümraniye veyahut Silivri Kapalı ceza infaz kurumlarından herhangi birine sevkimin yapılması için makamınızın ilgili cumhuriyet savcısına talepte bulunmasını saygılarımla arz ve talep ederim” ifadelerini kullandı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler