HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ogün Samast, Dink soruşturmasında tanık olarak adliyede

Ogün Samast, Dink cinayeti soruşturmasında "tanık" olarak ifadesi alınmak üzere adliyeye getirildi.

Ogün Samast, Dink soruşturmasında tanık olarak adliyede

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin soruşturmada, fail Ogün Samast ifade için adliyeye getirildi.

AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesine ilişkin yürütülen soruşturmada, cinayetin faili Ogün Samast, "tanık" sıfatıyla ifade vermek üzere adliyeye getirildi.

Ogün Samast bu sabah tutuklu bulunduğu Kandıra Cezaevi'nden Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi. Samast için adliyenin 7. katında geniş güvenlik önlemi alındığı görüldü. Savcının bulunduğu koridorun giriş ve çıkışlarına güvenlik için jandarma ve polis yerleştirildi. Ogün Samastsoruşturma savcısı Yusuf Hakkı Doğan'a mektup yazarak 'cinayetle ilgili konuşmak istediğini' belirtmişti. Bunun üzerine savcı Doğan geçtiğimiz günlerde Samast'ın,'tanık' sıfatıyla ifadesinin alınmasına karar verdi. Samast soruşturma savcısı Doğan'a tanık sıfatıyla ifade veriyor.

CERRAH DA İFADEYE ÇAĞRILMIŞTI

Yeniden ele alınan Dink cinayeti soruşturması kapsamında, bugüne kadar Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi'nin eski başkanları Sabri Uzun ile Ramazan Akyürek, eski İstanbul İstihbarat Müdürü Ali Fuat Yılmazer şüpheli sıfatı ile ifade vermişti. Şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrılan diğer isimler arasında Eski İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, eski İstanbul Vali Yardımcısı Ergun Güngör ve eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler de yer alıyor. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler