HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Okmeydanı operasyonunda 24 gözaltı

Okmeydanı'nda sabah saatlerinde düzenlenen operasyonun DHKP-C terör örgütüne yönelik olduğu ve 24 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

İSTANBUL, (DHA) - İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü, Çevik Kuvvet ve Özel Harekat Şube Müdürlüklerinin de desteğiyle Okmeydanı'nda saat 04.00 sıralarında başlayan 5 saat süren operasyon gerçekleşti.

Edinilen bilgiye göre, operasyon terör örgütü DHKP-C'ye yönelik gerçekleşti. Gençlik Federasyonu Derneği, İdil Kültür Merkezi, Okmeydanı Haklar ve Özgürlükler Derneği'nin de aralarında bulunduğu 38 adrese eş zamanlı operasyon düzenlediği kaydedildi.

Operasyonda,24 kişi gözaltına alınırken 2 ruhsatsız tabanca, otomatik av tüfeği, sinyal kesici cihaz, çok sayıda mermi ve örgütsel doküman ele geçirildiği öğrenildi.

ÇELİK KAPILAR KIRILDI

Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekiplerinin Gençlik Federasyonu Derneği'nin 3 katlı binasında, çelik plakalarla duvara sabitlenerek güçlendirilmiş 11 farklı çelik kapıyla karşılaştıkları belirtildi. Polisler, bir cihaz yardımıyla kapıları kırmaya çalıştı. Daha sonra itfaiye ekiplerinin desteğiyle pencere demirlerini keserek, ikinci ve üçüncü kata girdi. Ekiplerin, içeride bulunan 6 kişiyi de gözaltına aldı. Polis, şüphelilerin örgütsel dokümanları yaktığı ve diz üstü bilgisayarları kırdığını belirlediği ifade edildi.

GİZLİ ODAYA GİRİLDİ

Polislerin bina içerisinde duvarları, zemini ve tavanı çelik levhalarla kaplı bir oda da bulduğu belirtildi. Ekiplerin yaklaşık 1 saat uğraşlar sonucunda girdikleri odada çok sayıda doküman ve sinyal kesici cihaz ele geçirdiği kaydedildi.

GÖZALTINA ALINAN 73 KİŞİ EMNİYETTE

Sabah yapılan operasyonda gözaltına alınan 24 kişi ile İstanbul Adalet Sarayı, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Adli Tıp Kurumu önünde yaşanan olaylarda gözaltına alınan 49 şüphelinin de aralarında bulunduğu toplam 73 kişinin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler