HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Okul sütü öğretmenlere yoğurt ve sütlaç olmuş

Adana'da bir ilköğretim okulunda öğrenciler için dağıtılan sütlerin öğretmenler odasında hizmetliler tarafından bir tencereye doldurulup, yoğurt yapıldığı ortaya çıktı.

Okul sütü öğretmenlere yoğurt ve sütlaç olmuş

Merkez Sarıçam İlçesi’ndeki bir okulda çocukları okuyan bazı veliler, iddiaya göre çocuklarına ücretsiz verilen okul sütünün dağıtılmadığını fark etti.

Veliler yaptıkları araştırmada günlük dağıtımı yapılması gereken sütlerin koliler halinde öğretmenler odasına götürülerek, hizmetliler tarafından okul müdürü ve yardımcılarına yoğurt ve sütlaç yapıldığını öğrendi.

Bu gelişme üzerine bir veli, sütlerin hizmetliler tarafından öğretmenler odasına götürülmesi, kutularından tencerenin içine boşaltmasını ve yoğurt mayalanmasını cep telefonuyla görüntüleyerek okul yönetiminden şikayetçi oldu.

Bazı sınıflara neredeyse hiç süt dağıtımı yapılmadığı iddia edilirken, 19 Mayıs günü okulda yapılan kermeste, parayla satılan sıkma ve böreklerin içine konan peynirlerin de bu sütlerden yapıldığı iddia edildi.

"KALAN SÜTLER DEĞERLENDİRİLİYOR"

Okul Müdürü, suçlamaları kabul etmeyerek soruşturmanın devam ettiğini söyledi. Coşkun, yoğurtların öğrencilerin içmediği sütlerden yapıldığını, kalan sütlerin hizmetliler tarafından sınıflarda alınıp değerlendirildiğini söyledi. Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler