HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İşte "Okullar ne zaman açılacak" sorusunun yanıtı

'Okullar ne zaman açılacak' sorusu şu sıralar öğrencilerin en fazla merak ettileri soruların başında geliyor. 'Okullar ne zaman açılacak' sorusunun yanıtını haberimizde bulabilirsiniz.

İşte "Okullar ne zaman açılacak" sorusunun yanıtı

Haziran ayında eğitim-öğretim yılına 3 aylık bir ara veren öğrenciler tatilin büyük bir çoğunun geride kalması ve Eylül ayına yaklaşılmasıyla 'Okullar ne zaman açılacak' '2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı hangi tarihte başlayacak?' gibi sorulara yanıt aradılar. Milli Eğitim Bakanlığı 'Okullar ne zaman açılacak?' sorusunu yanıtladı ve okulların açılacağı tarih belli oldu. Geçen haftalarda 3 belediye başkanı turizm sektörünü canlandırmak adına okulların Kurban Bayramı'ndan sonra açılması gerektiğin görüşünü sunmuşlardı. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, okulların daha geç açılması için görüşmelerin sürdüğünü belirtti. Bakan Çelik," turizm sektöründen bize gelen okulların kurban bayramı sonrası açılması talebini Milli Eğitim Bakanı ile görüştük. Çalışma yapıyorlar" dedi.

MEB'in takvimine göre 2015-2016 eğitim ve öğretim yılı 14 Eylül'de başlayacaktı ancak Başbakan Davutoğlu müjdeyi verdi. Kurban Bayramı sonrasına ertelenmesine ilişkin yoğun talepleri gündeme alınarak yapılan çalışma sonuç verdi ve 14 Eylül Pazartesi açıklacak olan okulların başlama tarihi 28 Eylül Pazartesi oldu.

2015-2016-2017 RESMİ TATİLLER

2015'ten 2016 yılına geçiş olan 1 Ocak yılbaşı tatili cuma gününe 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı cumartesi gününe, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü pazar gününe, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı perşembe gününe, Ramazan Bayramı'nın ilk günü salı gününe, 30 Ağustos Zafer Bayramı salı gününe, Kurban Bayramı'nın ilk günü 12 Eylül Pazartesi gününe denk geliyor.

OKULLAR KURBAN BAYRAMI'NDAN SONRA AÇILSIN ÖNERİSİ

Öğrencilerin okulların açılmasından 10 gün sonra 24 Eylül’de Kurban Bayramı için tekrar tatile gireceğinin altını çizen üç belediye başkanı, Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ortak çağrıda bulunarak okulların Kurban Bayramı tatilinden sonraya açılmasını istemişti. Toplantının ardından yapılan ortak açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

"Milli Eğitim Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ortak bir çağrıda bulanarak okulların açılış tarihinin 1 hafta ertelenmesini istiyoruz. 2015-2016 Eğitim Öğretim yılı 14 Eylül 2015 günü açılacak. Bir hafta sonra ise Kurban Bayramı başlayacak. Bu durumun çocuklarımızın motivasyonu ve konsantrasyonunu olumsuz etkileyeceğini, hem de daha öğretim yılı başlamadan tatile girerek eğitimin sekteye uğrayacağını düşünüyoruz. Bu tür bir kararın aynı zamanda iç turizmimiz ve ekonomimizi çok olumlu etkileyeceği, olumsuz geçen ve büyük kayıplar yaşayan turizm işletmelerinin kısmen yaralarının sarılacağını, aileler için de önceden tatillerini planlama fırsatı vereceğini düşünerek okulların açılış tarihinin Kurban Bayramı’ndan sonraya bırakılmasını talep ediyoruz. Bunun bir an önce açıklanmasının, gerek okula hazırlık, gerekse tatil planlaması bakımından sayısız yararları olacaktır."

MEB'DEN BASIN AÇIKLAMASI

Milli Eğitim Bakanlığı, okulların başlama tarihinin değiştirilmesi üzerine basın açıklamasını resmi internet sitesinden yayınladı.

Bakanlığımıza bağlı her derece ve türdeki eğitim ve öğretim kurumlarında 2015 - 2016 Eğitim Öğretim yılının başlangıcı, 14 Eylül 2015 tarihi olarak belirlenmişti.

Ancak öğretmenlerimiz, velilerimiz ve öğrencilerimiz başta olmak üzere, eğitim camiamızın ve turizm sektör temsilcilerinin eğitim ve öğretim yılı başlangıç tarihinin Kurban Bayramı sonrasına ertelenmesine ilişkin yoğun talepleri gündeme alınarak yeni bir çalışma yapılmıştır.

Yapılan çalışma neticesinde Bakanlığımıza bağlı her derece ve türdeki eğitim öğretim kurumlarında 2015-2016 eğitim öğretim yılının başlangıç tarihi 28 Eylül 2015 olarak değiştirilmiştir.

Bu kapsamda;

1) Öğretmenlerimiz için 1 Eylül 2015 tarihinde başlayacak olan seminer ve meslekî çalışmalar, öğretmenlerimizin talepleri doğrultusunda istedikleri il ve ilçe müdürlükleri tarafından koordine edilecektir.

2) 14 - 18 Eylül 2015 tarihleri arasında yapılması gereken eğitim öğretim faaliyetleri dolayısıyla oluşacak boşluk, iş takviminde eğitim öğretim yılının sonuna eklenmiş, ders kesim tarihi 17 Haziran 2016 olarak değiştirilmiştir.

3) 21 - 22 ve 23 Eylül 2015 tarihlerinde yapılamayacak dersler için yıl içinde yoğunlaştırılmış telâfi programı uygulanacaktır.

4) Okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının beşinci sınıflarındaki öğrencilerin eğitim ve öğretime uyum programları da okulların açıldığı ilk hafta içinde eğitim öğretim süreci ile birlikte gerçekleştirilecektir.

5) Öğretmenlerimizin her eğitim öğretim döneminin başlangıcında aldığı eğitim öğretime hazırlık ödeneğine ilişkin takvimde herhangi bir değişiklik yapılmamıştır. Söz konusu ödenek bayram öncesi öğretmenlerimize ödenecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler