HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Okullar ne zaman kapanıyor belli oldu! İşte yaz tatili ne zaman, karneler ne zaman alınacak sorularının yanıtı...

Öğrenciler pür dikkat okullar ne zaman kapanıyor sorusunun yanıtını bekliyordu. Nihayet müjdeli haber geldi! Öğrencilerin merakla beklediği okullar ne zaman kapanıyor, yaz tatili ne zaman başlıyor sorularının tüm yanıtları belli oldu.

Okullar ne zaman kapanıyor belli oldu! İşte yaz tatili ne zaman, karneler ne zaman alınacak sorularının yanıtı...

Eğitim öğretim yılının bitmesine az bir zaman kala Milli Eğitim'den öğrencilere müjdeli haber geldi. Okullar ne zaman kapanıyor sorusunun cevabını arayan öğrenciler için tarihler belli oldu. Peki okullar ne zaman kapanacak? Yaz tatili hangi gün başlayacak? Yaz tatili sonrası okullar ne zaman açılacak? Bu haber öğrencilere...

OKULLAR NE ZAMAN KAPANIYOR?

Okullar ne zaman kapanıyor sorusu öğrencilerin olduğu kadar velilerinde de merakla beklediği bir soru. Yaz tatili planları yapmak isteyen aileler, planlarını okula göre uydurmak durumundalardı. Bu kapsamda MEB'den okullar ne zaman kapanacak sorusuna açıklama geldi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre 2016 - 2017 eğitim öğretim yılı 9 Haziran 2017 Cuma günü sona erecek. Öğrenciler karnelerini ve başarılı belgelerini 9 Haziran'da alacak.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Okullar ne zaman kapanacak kadar okullar ne zaman açılacak sorusu da öğrencilerin merak konusu. 2017-2018 Eğitim öğretim yılında, 18 Eylül 2017 Pazartesi günü, okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5’inci sınıflarındaki öğrenciler eğitim ve öğretime hazırlanması, okulların açıldığı hafta içerisinde dersler ile eş zamanlı olarak yapılacak.

YAZ TATİLİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Öğrenciler yaz tatili planlarını yapmaya başladı bile. 19 Eylül 2016 Pazartesi günü başlayan 2016-2017 Eğitim Öğretim yılı 1. dönemi 20 Ocak 2017 Cuma günü 15 tatilin başlamasıyla sona ermişti. 3 Şubat Cuma günü sona eren sömestr tatiliyle birlikte milyonlarca öğrenci 2. dönem için 6 Şubat 2017 Pazartesi günü ders başı yaptı. 2016-2017 eğitim öğretim yılı ise 9 Haziran 2017 Cuma günü sona erecek. Yani yaz tatili 9 Haziran 2017 Cuma günü başlamış olacak. Yaz tatili ilgili MEB açıklaması ise şöyle;

"Öğrencilerimize çağın gerektirmiş olduğu bütün bilgileri vermeyi gaye edindik. Ancak eğitim süresini kısaltmadan, vermiş olduğumuz tatil süresi içerisinde eğitimi, etkili ve en özünü vermeyi amaç ediniyoruz. Yaz tatilini kaldırma gibi bir düşüncemiz yok. Ancak yaz tatilini öğrencilerimize etkin bir şekilde vermek istiyoruz. Birçok yerde okul döneminde olduğu gibi, yaz tatillerinde de destekleme eğitimleri veriyoruz. Daha etkin bir şekilde tatilleri kullanmak için de bir çalışmamız var. Daha iyiyi yakalamak için çalışmaya devam edeceğiz. 1930’lardaki sistemi kullanmaya devam."

2017 YILINDA RESMİ TATİL GÜNLERİ

Ramazan Bayramı: 25-26-27 Haziran 2017
15 Temmuz Şehitleri Anma Günü: 15 Temmuz 2017 Cumartesi
Zafer Bayramı: 30 Ağustos 2017- Çarşamba
Kurban Bayramı: 1-2-3-4 Eylül 2017
Cumhuriyet Bayramı: 29 Ekim 2017- Pazar

TAKDİR VE TEŞEKKÜR BELGESİ HESAPLAMA

Öğrencilerin merak ettiği takdir ve teşekkür hesaplamaları için öncelikle aldığı derslerin notlarını öğrenmesi gerekmektedir. e-okul.meb.gov.tr ekranlarına eriştikten sonra TC Kimlik numarası ve okul numarasıyla sisteme giriş yaptıktan sonra sınav sonuçlarınızı kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

Karne notu nasıl hesaplanır?

Karne notunu hesaplamak için öncelikle 1.yazılı ve 2.yazılı sınavın ortalamasını almanız gerekmektedir. Bunun için ilk sınavınız ile ikinci sınavınızı toplayıp iki bölmeniz gerekecektir. Çıkan sonuç ise o dersin ortalaması olacaktır. Bu şekilde tüm ders not ortalamasını bulduktan sonra hepsini toplayın ve o dönem kaç ders aldıysanız onunla bölün. Buradan elde edilecek sonuç ise sizin karne notunuz olacaktır.

Takdir ve teşekkür kaç puanla gelir?

Derslerdeki ortalama başarı puanı 80 ile 85 puan arasında olan öğrencinin Teşekkür Belgesi alması uygun görülür. Öğrencinin dersteki ortalama başarı puanı 85’ten fazla olduğunda ise Takdir Belgesi almaya hak kazanacaktır. Bu puanlardan düşük bir puana sahip olan öğrenci ya da ön şartlar olarak yukarıda sıralanan maddelerden birisine sahip olan öğrenci ise iki belgeden hiçbirini alamayacaktır.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler