HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Okullara da cuma namazı düzenlemesi

Milli Eğitim Bakanlığı, Başbakanlık tarafından mesai saatlerini cuma namazına göre ayarlayan genelgenin yürürlüğe girmesinin ardından 81 ilin milli eğitim müdürlüklerine yazı gönderdi.

Okullara da cuma namazı düzenlemesi

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı her tür ve seviyedeki resmi ve özel öğretim kurumlarında, cuma namaz saatinin mesai ve ders saatleriyle çakışması halinde eğitim ve öğretim faaliyetlerinde herhangi bir aksaklığa meydan vermeden gerekli tedbirler alınarak, isteyen yönetici, öğretmen ve diğer personele gerekli kolaylığın sağlanması, mesai saatleri veya ders çizelgelerinin bu doğrultuda düzenlenmesi talep edildi.

MEMURA CUMA NAMAZI İZNİ BAŞLADI

Memura cuma namazı izni Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre cuma günleri memurların öğle tatilleri cuma namazı başlangıcı ve bitimine göre ayarlanacak.

Cuma günleri ile öğle tatilinin ibadet hürriyetini engellemeyecek şekilde kullanılabilmesine olanak sağlamak amacıyla hazırlanan "cuma izni ile ilgili 2016/1 Sayılı Başbakanlık Genelgesi" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu imzasıyla yayımlanan genelgede, "Anayasa ve ilgili mevzuatla güvence altına alınan dini inanç hürriyetinin bir gereği olarak; cuma namazı saatinin mesai saatine denk gelmesi halinde, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlardan isteyenlere mesai kaybına neden olmadan izin verilir" ifadesi yer aldı.

NAMAZ ÖNCESİ ÖĞLE TATİLİ

Genelge, kamu çalışanlarının cuma günü mesailerinin, cuma namazı öncesi öğle tatiline girecek ve namazın bitiminden sonra tekrar mesaiye başlayacak şekilde düzenlenmesini öngörüyor.

AA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler