HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Okullarda karne heyecanı

Antalya, Muğla, Burdur ve Isparta'da tatile giren öğrenciler karnelerini aldı - Antalya Valisi Münir Karaloğlu: - "Öğrencilerimiz çok fazla teknoloji mahkumu olmasınlar"

Antalya, Muğla, Burdur ve Isparta'da öğrenciler, 2017-2018 eğitim-öğretim yılının sona ermesiyle karnelerini aldı.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Kepez ilçesindeki Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul İlkokulu'nda düzenlenen törende, öğrencilere karne ve hediyeler verdi.

Sınıfları gezerek öğrenci ve öğretmenlerle sohbet eden Karaloğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2017-2018 eğitim öğretim yılını başarıyla tamamladıklarını söyledi.

Antalya'da 451 bin öğrenci ve 31 bin 750 öğretmenin görevlerini tamamlayıp tatile çıktığını aktaran Karaloğlu, "İyi tatiller diliyoruz. Bu sene Antalya'da 'Okulum Yeteneklerimi Keşfediyor' projesini başlattık. Okulumuz çok da başarılı oldu, çocukların yetenekleri keşfedildi. Çocuklarımız açık, temiz havada dinlensinler. Öğrencilerimiz çok fazla teknoloji mahkumu olmasınlar." diye konuştu.

- Muğla

Muğla'daki okullarda eğitim gören 150 bin 672 öğrenci, karnelerini alarak tatile girdi. Menteşe Yerkesik İlkokulu'ndaki törene, Vali Esengül Civelek, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya ve Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci katıldı.

Civelek, karnelerini verdiği öğrencilere tatilde dinlenmelerini, vakit buldukça da eğlenmelerini ve kitap okumalarını tavsiye etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Ekinci de kamu ve özel okullarda 12 bin 905 öğretmen ve okul idarecisinin görev yaptığını kaydetti.

- Isparta

Isparta'daki okullarda düzenlenen törenlerde 81 bin 607 öğrenci karne heyecanı yaşadı.

Şehit Sezgin Uludağ İlkokulu'nda düzenlenen törene Isparta Valisi Şehmus Günaydın, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yıldırım ve kent protokolü katıldı.

Öğrencilere karne ve hediyelerini veren Günaydın, tatile çıkan öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

- Burdur

Burdur'daki okullarda düzenlenen törenlerde 43 bin 823 öğrenci karne heyecanı yaşadı. Türk Hava Kurumu Ortaokulu ve Altın Terim Solmaz İlkokulu'ndaki törene, Vali Hasan Şıldak, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram ve protokol üyeleri katıldı.

Toplam 268 okul, 2 bin 544 dersliğin bulunduğu, 3 bin 789 öğretmenin görev yaptığı ilde, 43 bin 823 öğrenci karnelerini alarak yaz tatiline girdi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler