HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Okullarda yılbaşı kutlamalarına yasak

İstanbul’un Bakırköy ve Sarıyer ilçelerinde okullardaki yılbaşı etkinliklerine yasak geldi.

Okullarda yılbaşı kutlamalarına yasak

Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrullah Aydın imzasıyla okullara gönderilen yazıda ‘derslerin engellenmemesi’ için yıl sonunda gerçekleştirilecek eğlence, çekiliş, şans oyunu gibi etkinliklerin yapılmaması istendi.

İstanbul Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, eğitim kurumlarında yılbaşı etkinliklerinin yapılmaması için okullara 25 Aralık’ta bir yazı gönderdi. İlçedeki tüm özel, resmi okul ve kurum müdürlüklerine gönderilen yazıda şu ifadeler yer aldı:

“Yıl sonu itibari ile dersleri engelleyecek her türlü eğlence, çekiliş, şans oyunu ve öğrencileri olumsuz davranışlara sevk edebilecek tüm organizasyonların yapılmaması hususunda gereğini rica ederim.”
Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Abdurrahman Gazi, yazının ders programlarının kesintiye uğramaması amacıyla gönderildiğini belirterek şöyle konuştu:
“Geçtiğimiz yıllarda yılbaşı öncesinde bir haftalık çeşitli etkinlikler gündeme geliyordu. Ders programlarını aksatacak, eğlence gibi etkinlikleri içeren 2-3 satırlık bir yazı okullara gönderildi. Bu organizasyonların ders saatlerini aksatmaması için yazı gönderildi. Programların kesintiye uğramaması için. Yazıda gerekli açıklama yer alıyor.”

Eğitim-Sen: Ne sakıncası olabilir?

Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrullah Aydın konuyla ilgili bir açıklama yapmak istemedi.

Eğitim Sen İstanbul 1 No’lu Şube Yöneticisi Barış Uluocak ise yeni yıl öncesi etkinliklerin çocuklara zararı olmadığını belirterek yasak kararını eleştirdi. Uluocak şöyle konuştu:
“Son zamanlarda farklı illerde de gündeme gelen ve yılbaşı kutlamalarını yasaklayan kararlar hükümet organlarının eliyle yürütülen muhafazakâr bir kampanyanın okullara yansıması olarak karşımıza çıkıyor. Bu anlayış doğru değil. Yeni yıl etkinliklerinin eğitim kurumlarına, çocuklara ne gibi bir sakıncası olabilir? Çocuklar birbirilerine küçük hediyeler verdiklerinde bunun ne zararı olabilir? Çocuklar yılbaşını özgürce kutlayabilmeli.”

BİLGİ NOTU İSTEDİK

Telefonla ulaştığımız İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, konu hakkında "bilgi notu" istediklerini ve bu nedenle şu anda bir açıklama yapmak istemediklerini belirtti.

SARIYER'DE DE YILBAŞI UYARISI

Hürriyet Gazetesi Eğitim muhabiri Gülseven Özkan'ın haberine göre, Sarıyer İlçe Eğitim Müdürlüğü'nce okullara gönderilen yazıda da yılbaşı kutlamalarının yapılmaması istendi.

İstanbul'un bazı ilçelerinde okullardaki yılbaşı etkinliklerine yasak geldi.

Sarıyer'de İlçe Mİlli Eğitim Müdürü İbrahim Tahmaz imzasıyla okullara bir yazı gönderildi.

Gelen şikayetler üzerine 'yılbaşı ile ilgili uygulamaların mevzuat dışı olduğu' belirtildi

Yazıda, "Yılbaşı nedeniyle öğrencilerin ve velilerin rızası olmadan hediyeleşmeye yönlendirilmesi, okullarda yılbaşı kutlamaları düzenlemesi gibi uygulamaların olmaması konusunda gereğinin yapılması" ifadeleri yer aldı.

Bakırköy ilçesindeki okullara da benzer bir yazı gönderildiği ifade edildi.

Bartın’da da SMS’li uyarı yapılmıştı

Bartın Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir de geçen hafta okul müdürlerinin cep telefonlarına gönderdiği mesajda, yılbaşı kutlamalarının, çocukların bilinçaltını işgal etmesine fırsat verilmemesini istemişti.
İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir, yılbaşı nedeniyle kentteki 108 okul müdürünün cep telefonuna yolladığı mesajda şöyle demişti:
“Kıymetli yönetici arkadaşlarım; yaklaşan yılbaşı nedeniyle yüzde 99’u Müslüman olan bu güzel Anadolumuzun anasınıfı, anaokulu ve tüm okullarımızda çocuklarımıza Anadolu insanının gelenek ve görenekleri ile bağdaşmayan, Hıristiyanlık propagandası olan noel-yılbaşı kutlamalarının çocuklarımızın bilinçaltını işgal etmesine fırsat vermeyerek, milli bir hassasiyet sergileyeceğiniz için şimdiden teşekkür ederim.”

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler