HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Okuma salonları kapatılırsa çocuklarımız sokakta kalır'

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan dershane ve etüt merkezlerinin kaldırılmasına yönelik kanun taslağı Güneydoğu illerinde zor şartlarda eğitim gören öğrenciler ve velilerin tepkisini çekti.

Diyarbakır'da zor şartlarda çocuklarını okutmaya çalışan veliler, okuma salonlarının kapatılması durumunda çocuklarının sokakta kalacağını söylüyor. Dershanelerin ve okuma salonlarının kapatılmasını istemediklerini belirten veli Fatma Akyol, ”Kızım 8. sınıfa gidiyor. Okuma salonları kapatılırsa çocuğum derslerde başarılı olmayacak ve evde kalacak. 3 sene sonra babaya yük olup evlendirilecek. ‘Haydi Kızlar Okula' kampanyasıyla okuma salonlarının kapatılmasıyla çelişki var.” diye konuştu.

Veli Belkıze Güle ise okuma salonları kapatılırsa perişan olacaklarını belirterek, ”Çocuklarımız evde ders çalışma ortamı bulamıyor. Dört çocuğum okuma salonlarında eğitim aldı. Allah razı olsun. Çocuğumun dershane masraflarını okuma salonlarından sorumlu kişiler karşıladı. 7 çocuğum var. Okuma salonları kapatılırsa perişan oluruz.” ifadelerini kullandı.

Diyarbakır Bağlar ilçesinde bulunan Mehmet Kayalar okuma salonunda görevli öğretmen Zeynep Şahin de 300 öğrenciye eğitim hizmeti sunduklarını söyledi. Öğrencilerle bire bir ilgilendiklerini belirten Şahin, okuma salonlarının kapatılmasını istemediklerini kaydetti. Kızların kaderlerinin anneleri gibi olmasını istemediklerini söyleyen Şahin, ”Bölgede kızları erken yaşta evlendirip okula göndermiyorlar. Biz okuma salonlarıyla bunlara engel olmaya çalışıyoruz." dedi.

Okuma salonu öğrencilerinden Şeval Çiçek ise 8. sınıfta eğitimine devam ettiğini, okuma salonlarının derslerine katkı sağladığını söyledi. 3 yıl okuma salonlarında eğitim gördüğünü belirten Çiçek, "Kendimi buraya yakın hissediyorum. 5. sınıftayken derslerim kötüydü. Test ve kitaplarım yoktu. Okuma salonlarında eğitime başladığım zaman test ve kitaplarım oldu. Derslerde başarılı oldum. Belgeler aldım." diye konuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler