HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Okuryazarlık seferberliği, Edremit’te başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın başlattığı Türkiye genelinde başlatılan okuryazarlık seferberliği Balıkesir’in Edremit ilçesinde de başladı.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın başlattığı okuryazarlık seferberliği kapsamında Edremit’te açılan kurslara yaklaşık 83 kursiyer kaydoldu.

Okuryazarlık seferberliği, Edremit’te  başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın başlattığı Türkiye genelinde başlatılan okuryazarlık seferberliği Balıkesir’in Edremit ilçesinde de başladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın başlattığı okuryazarlık seferberliği kapsamında Edremit’te açılan kurslara yaklaşık 83 kursiyer kaydoldu. Edremit Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde, Tugay Komutanlığı, Mustafa Erçetin Ortaokulu, Kadıköy Mehmet Refii Terzioğlu İlkokulu ve İlçe merkezinde açılan kurslara 83 kursiyer başvuruda bulundu.
Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, okuryazarlık seferberliği kapsamında Kadıköy Mehmet Refii Terzioğlu İlkokulunda hizmete giren kursu ziyaret ederek kursiyerlerle sohbet etti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde başlatılan okuryazarlık seferberliği kapsamında Edremit’te çalışmalara başlanıldığını belirten Kaymakam Sırmalı: "Edremit’te okur yazar oranını artırmak için kurumlarımız ile birlikte çalışmalara başladık. Amacımız okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımızı en kısa zamanda okur yazar durumuna getirmek. Bu kapsamda ilçe genelinde tüm okullarımızda ve halk eğitim merkezimiz bünyesinde okuryazarlık kurslarıyla seferberlik başlattık. Bir ülkenin gelişmişliği, eğitimli insanlarla belli olur. Ülkenin temel taşı olan eğitimin artırılması ve herkesin okuryazar konuma gelmesi için teşvik edici çalışmalarımız devam edecektir. Bu kapsamda okuma-yazma öğrenmek isteyen vatandaşlarımız Halk Eğitimi Merkezimize veya okullara başvurması yeterlidir. Hedefimiz Edremit’te okuma yazma oranını yüzde 100’e çıkarmaktır." dedi.
Kaymakam Sırmalı, bütün Edremit halkından kendi ailelerinde, çevrelerinde okur yazar olmayan vatandaşları en yakın okula veya halk eğitim merkezi bünyesindeki okuma yazma kurslarına yönlendirmelerini beklediklerini de dile getirdi.

Okuryazarlık seferberliği, Edremit’te  başladı

Okuryazarlık seferberliği, Edremit’te  başladı

Okuryazarlık seferberliği, Edremit’te  başladı

Okuryazarlık seferberliği, Edremit’te  başladı

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler